Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο, τότε αυτός ο γαύρος στο τηγάνι είναι η τέλεια λύση. Η προσθήκη σκόρδου και ντομάτας του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, και η διαδικασία είναι τόσο απλή που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο ψάρι, θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό Γαύρος
- 3 Σκελίδες σκόρδο
- Μαύρο πιπέρι και αλάτι
- 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
- Λεμόνι
- 1 φλιτζάνι Κορν φλάουρ
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση της Συνταγής
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 3 σκελίδες σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και το λεμόνι.
Βάζουμε τα ψάρια στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
2. Ρίχνουμε στον πάγκο το κορν φλάουρ και καλύπτουμε καλά τις αντζούγιες. Επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε όλους τους γαύρους.
3. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι διπλής όψης.
4. Αραδιάζουμε τις αντζούγιες σε ένα τηγάνι και τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι ετοιμος απο την μια μερια βάζουμε απο πάνω ένα πιατο αδειαζουμε το λάδι με προσοχη και τον γυρνάμε απο την άλλη πλευρα ξαναρισχνουμε το λάδι μεσα και τον αφήνουμε να τηγανιστεί.
Και ο δημοφιλής γαύρος είναι έτοιμος!
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Turkish Dream
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γαύρος στην Λαδόκολα από τον Παππού.
Η Συνταγή είναι το κανάλι Grandpa Tassos cooking
Υλικά
600γρ Γαύρο φρέσκο
300 γρ Αλεύρι
200γρ Ψιλό σιμιγδάλι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια και τις πλένουμε
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ψιλό σιμιγδάλι και αναμιγνύουμε
3. Ρίχνουμε μέσα το γαύρο κουμπώνουμε το καπάκι και μετακινούμε το μπολ να αλευρωθεί όλος ο γαύρος.
4. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και λαδώνουμε το κέντρο της λαδόκολλας σε μεγεθος πίτσας με μία κουταλιά λάδι απλώνουμε το γαύρο ακτινωτά στον χώρο που καλύπτει το λάδι
5. Πασπαλίζουμε με λάδι από πάνω τους γαύρους
6. Σκεπάζουμε από πάνω με δεύτερο φύλλο λαδόκολλας.
7. Κλείνουμε σε φάκελο γύρω γύρω την λαδόκολλα
και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά σε κάθε πλευρά (το γυρνάμε με την βοήθεια από ένα καπάκι ή πιάτο)
τρυπάμε με οδοντογλυφίδα για να φεύγει ο ατμός.
8. Ανοίγουμε την λαδόκολλα κόβοντας με ένα ψαλίδι και είναι έτοιμος
Δείτε Επίσης: Γαύρος Μαρινάτος…υπέροχος μεζές | Γαύρος τηγανητός στον φούρνο με πάπρικες
Καλή Απόλαυση…τέλειος μεζές με ούζο
















