Το Γλυκό Κουταλιού Μελιτζανάκι είναι ένα αγαπημένο γλυκό που μου θυμίζει έντονα τη μητέρα μου, καθώς ήταν πραγματική τεχνίτρα στα γλυκά του κουταλιού και έφτιαχνε τα ομορφότερα και νοστιμότερα, επομένως παρόλο που είναι λίγο μπελαλίδικο, το φτιάχνω συχνά γιατί η γεύση του είναι μοναδική και γεμάτη αναμνήσεις, λοιπόν ακολούθησε τα βήματα για να αποκτήσεις αυτό το υπέροχο, μελωμένο γλυκό.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γλυκό Κουταλιού Μελιτζανάκι
Φτιάξτε το αγαπημένο Γλυκό Κουταλιού Μελιτζανάκι με την παραδοσιακή μέθοδο! Μια νοσταλγική συνταγή με αμύγδαλα και γαρύφαλλο. Μπελαλίδικο αλλά μοναδικό!
Ingredients
- 1 κιλό και 400 γραμμάρια μελιτζανάκι (για να μείνει 1 κιλό καθαρό)
- 1 κιλό ζάχαρη
- Γαρύφαλλα (όσα τα μελιτζανάκια)
- 200 γρ. αμύγδαλο καθαρισμένο
- 3 ποτήρια νερό
- 2-3 λεμόνια
Instructions
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Tips για το τέλειο Γλυκό Κουταλιού Μελιτζανάκι
- Καθαρισμός: Το αρχικό βάρος των 1.400 γραμμαρίων είναι για να μείνει 1 κιλό μελιτζανάκι καθαρό, άρα πρέπει να είσαι προσεκτική στο καθάρισμα των κοτσανιών.
- Βράσιμο: Οι δύο βράσεις με λεμόνι στην αρχή είναι κρίσιμες, διότι βοηθούν να ξεπικρίσει το μελιτζανάκι.
- Στέγνωμα: Το στέγνωμα των μελιτζανακίων στην πετσέτα είναι πολύ σημαντικό, ώστε να μην βγάλουν υγρά κατά το βράσιμο και να δέσει σωστά το σιρόπι.
- Μέλωμα: Το διήμερο μέλωμα (αναμονή) κάνει τη διαφορά, επειδή επιτρέπει στο γλυκό να ρουφήξει όλο το σιρόπι και να μελώσει τέλεια.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








