Ελιόψωμα που είχαμε πεθυμήσει πολύ. Είναι τόσο απλά στη διαδικασία, που θα τα φτιάξεις με μεγάλη ευκολία, αλλά και τόσο νόστιμα, που θα τα απολαμβάνεις συνέχεια! Τα Ελιόψωμα είναι ιδανικά για το πρωινό, το σάντουιτς των παιδιών ή για να συνοδέψουν ένα πιάτο με τυριά και αλλαντικά.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ελιόψωμα

Ένα ταψί με φρεσκοψημένα Ελιόψωμα, λαμπερά από το βούτυρο και με ελιές να ξεπροβάλλουν από τη ζύμη

Ελιόψωμα που είχαμε πεθυμήσει πολύ! Μια πανεύκολη συνταγή για τα πιο αφράτα και αρωματικά ψωμάκια με ελιές, ιδανικά για το πρωινό ή για ένα νόστιμο σάντουιτς!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 2 hours 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα ψωμάκια, θα χρειαστούμε:

  • 1 φάκελο μαγιά ξερή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 270 ml χλιαρό νερό
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. ελιές τεμαχισμένες
  • Λίγο βούτυρο για το τέλος

Instructions

Ζύμωμα

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με τους γάντζους για αρκετά λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει η ζύμη μας.

Διπλό φούσκωμα

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Αφού περάσει ο χρόνος, πιέζουμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε τις τεμαχισμένες ελιές. Λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ελαφρά για να ενσωματωθούν οι ελιές. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα ελιόψωμα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, ρίχνουμε επιπλέον ελιές από πάνω και σκεπάζουμε ξανά για μία ώρα ώστε να φουσκώσουν.

Ψήσιμο

Ψεκάζουμε τα ελιόψωμα με νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αέρα για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν πάρουν το χρώμα που μας αρέσει, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ψεκάζουμε ξανά με νερό και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Προτάσεις σερβιρίσματος

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να τα φτιάξουμε σάντουιτς με τα αγαπημένα μας υλικά.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Ελιόψωμα

  • Το φούσκωμα: Είναι σημαντικό να αφήσεις τη ζύμη να φουσκώσει καλά και τις δύο φορές. Αυτό θα της δώσει την αφράτη υφή που θέλουμε.
  • Το ψήσιμο: Το ψέκασμα με νερό πριν το ψήσιμο βοηθάει στη δημιουργία μιας τραγανής κρούστας.
  • Η γεύση: Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγη ρίγανη στη ζύμη μαζί με το αλεύρι για έξτρα άρωμα.