Το εύκολο γλυκό ψυγείου με ανανά είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν θέλω κάτι δροσερό και γευστικό. Επιπλέον, αυτή η συνταγή δεν απαιτεί ψήσιμο, κάτι που την καθιστά ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υπέροχο γλυκό χωρίς να ανάψουν τον φούρνο. Παράλληλα, η γλυκιά γεύση του ανανά συνδυάζεται τέλεια με την κρεμώδη υφή της κρέμας ζαχαροπλαστικής.
Υλικά για το Γλυκό με Ανανά
- 2 πακέτα σαβουαγιάρ 200 γρ. το καθένα
- 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
- 1 κονσέρβα κομπόστα ανανά 560 γρ.
- 1 φακελάκι σαντιγί Garni
- 1 λίτρο γάλα
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά, βάζω σε ένα μπολ το σιρόπι από την κομπόστα και προσθέτω λίγο χλιαρό νερό, περίπου 100 γρ., για να αραιώσω ελαφρά το μείγμα. Στη συνέχεια, βουτάω ελαφρά τα σαβουαγιάρ μου στο σιρόπι, προσέχοντας να μην τα αφήσω πολύ ώρα γιατί θα διαλυθούν.
Μετά, κάνω μία στρώση στον πάτο ενός πυρέξ διαστάσεων 28×22 cm με τα βουτηγμένα σαβουαγιάρ. Ακολούθως, χτυπάω στο μίξερ τις κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στον φάκελο, χρησιμοποιώντας το γάλα που έχω προετοιμάσει.
Εν συνεχεία, κόβω τις ροδέλες ανανά που θέλω να χρησιμοποιήσω και τις προσθέτω στις έτοιμες κρέμες, ανακατεύοντας απαλά. Έπειτα, βάζω τη μισή ποσότητα από τις κρέμες πάνω στα σαβουαγιάρ και την απλώνω προσεκτικά να πάει καλά παντού.
Ακολούθως, βάζω άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ βουτηγμένα και αυτά στο σιρόπι και προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα. Απλώνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, φροντίζοντας να καλύψω καλά κάθε γωνιά.
Στη συνέχεια, χτυπάω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη σαντιγί μέχρι να στέκεται και να γίνει αφράτη. Την απλώνω στην επιφάνεια του γλυκού να πάει παντού, στρώνοντάς την καλά με μια σπάτουλα.
Τέλος, στολίζω την επιφάνεια με τις υπόλοιπες ροδέλες του ανανά, δημιουργώντας ένα όμορφο διακοσμητικό σχέδιο. Βάζω το εύκολο γλυκό ψυγείου με ανανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να μαλακώσουν τα σαβουαγιάρ και να πάρει το γλυκό την τελική του υφή.
Χρήσιμα Tips για το Γλυκό
Για καλύτερο αποτέλεσμα, μην αφήνετε τα σαβουαγιάρ πολύ ώρα στο σιρόπι γιατί θα γίνουν πολύ μαλακά. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζελέ ανανά για επιπλέον γεύση και χρώμα. Το γλυκό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο αν το αφήσετε στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα.
Χρόνοι Προετοιμασίας
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά (χωρίς ψήσιμο)
Χρόνος Ψύξης: 2-3 ώρες
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 20 λεπτά – 3 ώρες και 20 λεπτά
Ένα δροσιστικό ελαφρύ γλυκό που θα λατρέψετε και θα γίνει σταθερή επιλογή στο τραπέζι σας!
Καλή επιτυχία!!!!
Η Συνταγή ειναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη









