Η αφράτη ζύμη για πίτσα είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να φτιάξουμε μια πίτσα που θα μας εντυπωσιάσει. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που δεν θα το πιστεύετε! Το αποτέλεσμα είναι μια βάση σαν αφράτο ψωμάκι, με όλα τα υλικά που εγώ αγαπώ.
Υλικά
για ζύμη:
1 αυγό
1/2 φακελ ξηρή μαγιά
200 g αλεύρι τύπου 00
2 κουτ γλ ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
80 ml ζεστού νερού
για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα-100γρ
1/2 κουτ γλυκ ρίγανη
2 πρέζες σκόνης σκόρδου
μια πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
100 g κίτρινου τυριού
100 g ζαμπόν
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 200C για να ζεσταθεί καλά για
περίπου 5 λεπτά
Βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι, μαγιά και ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της
σούπας νερό 30 βαθμούς και ανακατέψτε καλά.
Στο ιδιο μπολ σπάμε ένα αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη μαγιά,
το υπόλοιπο αλεύρι και περίπου 80 ml ζεστού νερού. Προσθέστε δύο πρέζες αλάτι,
ρίξτε λάδι και ανακατέψτε καλά.
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι παχιά και πρέπει να ρέει αργά από το κουτάλι, βγάζοντας το μείγμα.
Η τελική ζύμη χύνεται σε ένα καλά λαδωμένο ταψι(μολις το λαδωσουμε το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτα στους 200 βαθμούς ) με μέγεθος 22-24 εκ.
Αφήνεται να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Ανακατέψτε τις ντομάτες πουρε στραγγισμενες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, ρίγανη και το λάδι

Βγάλτε το ταψί από το φουρνο απλώστε την ζύμη από πάνω απλώστε την σάλτσα

και προσθέστε ψιλοκομμένο ζαμπόν και τριμμένο κίτρινο τυρί.
Η πίτσα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η αφράτη ζύμη για πίτσα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Το ταψί: Το μυστικό της επιτυχίας είναι το καλά ζεσταμένο ταψί, καθώς βοηθάει η βάση να γίνει τραγανή από κάτω και αφράτη από πάνω.
- Η ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι ρευστή και να απλώνεται εύκολα. Μην ανησυχείτε, έτσι πρέπει να είναι!
- Υλικά: Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε υλικά θέλετε. Δοκιμάστε να προσθέσετε μανιτάρια, πιπεριές, ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Καλη Απόλαυση















