Το Κέικ Πορτοκάλι αποτελεί μια σταθερή αξία , καθώς η γεύση και το άρωμά του είναι πραγματικά μοναδικά, φέρνοντας στον νου τις πιο ζεστές και οικογενειακές αναμνήσεις. Είναι μία από τις πιο κλασικές και αγαπημένες συνταγές που φτιάχνω τακτικά, επειδή η παρασκευή του είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα πάντα αφράτο και πεντανόστιμο. Εγώ πιστεύω ότι το πλούσιο άρωμα του πορτοκαλιού πραγματικά μεταμορφώνει κάθε σπιτική στιγμή, άρα είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ μας.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ Πορτοκάλι
Φτιάξτε ένα αφράτο Κέικ Πορτοκάλι με μοναδικό άρωμα! Η κλασική συνταγή για το σπίτι μας με απλά υλικά και εγγυημένο αποτέλεσμα. Ιδανικό για τον καφέ.
Ingredients
- 5 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Instructions
- Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά, δηλαδή να γίνει ένα λευκό και παχύρευστο μείγμα.
- Προσθέτω το λάδι σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνω τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.
- Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτω το μείγμα του αλευριού στα υγρά συστατικά και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν, χωρίς να το παραχτυπήσω.
- Αδειάζω το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
- Ψήνω το Κέικ Πορτοκάλι στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 50 λεπτά περίπου.
- Ελέγχω αν έχει ψηθεί, βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό.
Tips για Τέλειο Κέικ Πορτοκάλι
- Θέλω το κέικ μου να γίνει ακόμα πιο αφράτο; Χρησιμοποιώ τα υλικά μου σε θερμοκρασία δωματίου. Δηλαδή, βγάζω τα αυγά και τον χυμό από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξεκινήσω.
- Πώς διατηρώ το άρωμα του πορτοκαλιού έντονο; Μπορώ να τρίψω το ξύσμα μόνο από την εξωτερική φλούδα και να προσέξω να μη φτάσω στο λευκό μέρος, επειδή αυτό πικρίζει.
- Τι κάνω αν το κέικ μου αρπάξει από πάνω; Αν δω ότι έχει ροδίσει πολύ γρήγορα, μπορώ να το καλύψω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να συνεχίσω το ψήσιμο.
- Σερβίρισμα: Μπορώ να το σερβίρω σκέτο ή να το περιχύσω με άχνη ζάχαρη ή κάποιο γλασο πορτοκαλιου
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:







