Η Κασεροτυρόπιτα Στριφτή είναι μία από εκείνες τις πίτες που εντυπωσιάζουν τόσο με την εμφάνισή τους όσο και με τη γεύση τους. Με τη μαλακή, αφράτη ζύμη της και την πλούσια γέμιση τυριών, είναι το τέλειο πιάτο για ένα κυριακάτικο τραπέζι, ένα μπουφέ ή ακόμα και ένα κολατσιό. Είναι μία συνταγή που, αν και μοιάζει περίπλοκη, είναι αρκετά εύκολη αν ακολουθήσετε τα βήματα. Εγώ τη φτιάχνω με αγάπη και πάντα έχει μεγάλη επιτυχία!

Υλικά

100 μλ νερό χλιαρό
200 μλ γάλα χλιαρό
25-30 γρ μαγιά φρέσκια,
1 αυγό και 2 ασπράδια τους 2 κρόκους τους κρατάμε για να αλείψουμε την επιφάνεια,
1 κσ ζάχαρη
2 κ γλ αλάτι
4-5 κσ λάδι ελαφρή
700-750 γρ αλεύρι γοχ.
150 γρ βουτυρο λιωμένο για τα φύλλα

γέμιση
500 γρ φέτα τριμμένη ή μισή φέτα και μισό κασέρι.

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό την ζάχαρη βάζουμε λάδι γάλα τα αυγά χτυπάμε με το σύρμα το αλάτι και το αλεύρι.

Zυμωνουμε χωρίζουμε σε 6 μπάλες τις λαδωνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Aνοίγουμε σε 20 εκ φύλλα τα αλείφουμε με βούτυρο ανοίγουμε με τα χέρια η με τον πλάστη βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και ανοίγουμε 60-70 εκ βάζουμε στο μισο φυλλο την γέμιση πιέζουμε ελαφρά τα τυριά σκεπάζουμε με το αλλά μισό φύλλο κόβουμε λουρίδες 3 εκ στρίβουμε και βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου στο κέντρο φτιάχνοντας σπιράλ συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λουρίδες δεν τις βάζουμε πολύ σφιχτά αφήνουμε μισή ώρα. Aλειφουμε με τους κρόκους

ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αέρα στους 180 β για 30 λεπτά περίπου.

Tips για την Τέλεια Κασεροτυρόπιτα Στριφτή

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κασεροτυρόπιτα Στριφτή σας πραγματικά αξέχαστη! Βεβαιωθείτε ότι το νερό και το γάλα είναι χλιαρά και όχι καυτά, για να μη “κάψουν” τη μαγιά. Το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο, ανάλογα με την υγρασία του περιβάλλοντος, οπότε προσθέστε το σταδιακά μέχρι να πάρετε τη σωστή υφή ζύμης. Μη φοβάστε να ανοίξετε τα φύλλα όσο πιο λεπτά μπορείτε, γιατί αυτό θα κάνει την πίτα σας πιο τραγανή. Για τη γέμιση, αν δεν θέλετε φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κασέρι ή ακόμα και ένα μείγμα από διάφορα κίτρινα τυριά. Μην παραλείψετε το στάδιο του φουσκώματος πριν το ψήσιμο, καθώς είναι αυτό που θα κάνει την πίτα σας αφράτη.

Καλή Επιτυχία