Σε μια στιγμή εξαφανίζονται

Υλικά:

500 γραμμάρια φρέσκο ​​σπανάκι
100 γρ τυρί τριμμένο
4 αυγά
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Πλένουμε τα φύλλα σπανακιού και τα στραγγίζουμε.
Μαλακώνουμε το σπανάκι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε τίποτα, ανακατεύουμε, θα πάρει περίπου ένα λεπτό.
Αφήστε το σπανάκι σας να κρυώσει σε ένα πιάτο.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε, τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα αυγά, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου δέκα λεπτά ώστε το μείγμα μπορεί να απορροφήσει τα υγρά. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών ή με τα χέρια σας, δημιουργήστε τις τηγανίτες και τις βάζετε σε ένα τηγάνι να τηγανιστούν σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τις συχνά, μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

  • Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ υγρό, προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά. Αν είναι πολύ σφιχτό, λίγο γάλα.
  • Μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες στον φούρνο αντί για τηγάνισμα, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Αλείψτε τους με λίγο λάδι και ψήστε τους στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή μαϊντανό, στο μείγμα.

Η Συνταγή είναι απο το Mi dai la tua ricetta?