Το Κλασσικό Κέικ Μαρμπρέ γίνεται τούμπανο και αφράτο, καθώς σήμερα αποφάσισα να το φτιάξω ξανά μετά από μία δεκαετία, αφού η μικρή μου ζητούσε επίμονα κάτι κλασσικό, χωρίς φρούτα ή ξύσμα πορτοκαλιού. Επειδή δεν συμπαθώ τις μαργαρίνες, χρησιμοποίησα ένα υπέροχο μείγμα ελαιολάδου και βουτύρου γάλακτος, άρα το αποτέλεσμα ήταν φοβερό. Επομένως, σας δίνω την τέλεια λύση για ένα απλό, σοκολατένιο σνακ που θα πάρει το παιδί σας στο σχολείο του, καθώς είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψει.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κλασσικό Κέικ Μαρμπρέ
Φτιάξτε το Κλασσικό Κέικ Μαρμπρέ εύκολα και γρήγορα! Μία αφράτη συνταγή με μείγμα βουτύρου και ελαιολάδου, ιδανική για τα παιδιά που δεν τρώνε φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Ingredients
- Ένα πακέτο - φαρίνα και 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα)
- 50 γρ. - κακάο (κοσκινισμένο)
- 3 κ.σ - γάλα χλιαρό (για να λιώσει το κακάο)
- 470 γρ. - ζάχαρη
- 5 - αυγά
- 1 κούπα - ελαιόλαδο
- 2 κ.σ - μαλακωμένο βούτυρο αγελάδος
- (όσο χρειαστεί) - υγρή βανίλια
- 240 μλ - γάλα ζεσταμένο
Instructions
Ξεκινάω χτυπώντας στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο αρκετή ώρα. Έγιναν κρέμα ακριβώς όπως και αν ήταν μόνο βούτυρο, άρα το μείγμα των λιπαρών είναι τέλειο. Ρίχνω και την υγρή βανίλια για άρωμα, ώστε να είναι έτοιμη η βάση μας.
Στη συνέχεια, ρίχνω κουταλιές εναλλάξ το ζεσταμένο γάλα και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Είναι σημαντικό να εναλλάσσω τα υγρά με τα στερεά για να έχω ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα, καθώς έτσι διογκώνεται σωστά το κέικ.
Μοιράζω το μείγμα του κέικ στα δύο και στο ένα προσθέτω το λιωμένο κακάο. Το κακάο το έχω λιώσει με το χλιαρό γάλα, επειδή έτσι διαλύεται καλύτερα και δεν αφήνει σβόλους. Ανακατεύω και μετά ρίχνω εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνω στους 180° βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Θέλω να σημειώσω ότι ο δικός μου φούρνος είναι αργός και ίσως ο δικός σας να χρειαστεί λιγότερη ώρα. Ελέγχω πάντα με μία οδοντογλυφίδα πριν το βγάλω από τον φούρνο.
Η Συνταγή είναι της κας Roula Hatzispirou
Tips για το Κλασσικό Κέικ Μαρμπρέ
Βούτυρο/Λάδι: Χρησιμοποιήστε ποιοτικό ελαιόλαδο, καθώς δίνει απίστευτο άρωμα χωρίς να είναι βαρύ. Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακωμένο.
Κοσκίνισμα: Κοσκινίζω πάντα το αλεύρι και το κακάο, διότι έτσι γίνονται αφράτα και δεν σβολιάζουν. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει το κέικ τούμπανο.
Κακάο: Βεβαιωθείτε ότι το κακάο έχει λιώσει τελείως στο χλιαρό γάλα πριν το βάλετε στο μείγμα, αλλιώς θα αφήσει σβόλους στη σοκολατένια ζύμη.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








