Αυτή η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου είναι η καλύτερη για όσους αναζητούν μια υγιεινή και γευστική επιλογή.
Είναι εύκολη στην εκτέλεση και δεν απαιτεί τηγάνισμα και λάδια, καθιστώντας την ιδανική για μικρά παιδιά και άτομα με διατροφικούς περιορισμούς.
Υλικά:
3 μέτρια κολοκυθάκια
Αλάτι
5 κολοκυθολούλουδα
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
Δυόσμος, μαϊντανός και ρίγανη (φρέσκα)
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
3 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι φάριν απ(περίπου, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
Λαδόκολλα
Ελαιόλαδο (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και ρίξτε λίγο αλάτι. Αφήστε τα για 10-15 λεπτά και μετά στύψτε τα καλά με τα χέρια σας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Στο μπολ, ρίξτε τα κομμένα κολοκυθολούλουδα, το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη φέτα, τα αυγά και το αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Με ένα κουτάλι, σχηματίστε κολοκυθοκεφτέδες από το μείγμα και τοποθετήστε τους στο ταψί.
Ψήστε τους κολοκυθοκεφτέδες για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους, σκέτους ή με μια σως γιαουρτιού.
Tips από εμένα:
- Για το στύψιμο: Το καλό στύψιμο των κολοκυθιών είναι το μυστικό για να μην γίνουν νερουλοί οι κεφτέδες. Μπορείτε να τα τυλίξετε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και να τα στύψετε πολύ δυνατά.
- Μυρωδικά: Μην τσιγκουνευτείτε τα μυρωδικά! Είναι αυτά που δίνουν όλη τη νοστιμιά στους κολοκυθοκεφτέδες.
- Τυριά: Εκτός από φέτα και κεφαλοτύρι, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας, τριμμένο.
- Σως: Μια απλή σως γιαουρτιού με λίγο σκόρδο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι ταιριάζει απίστευτα!
- Αντί για φούρνο: Αν θέλετε, μπορείτε να τους τηγανίσετε σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Θα είναι πιο λιπαροί, αλλά εξίσου νόστιμοι!
H συνταγή είναι της κας ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Μένια Στεφοπούλου