Κουλουράκια με σουσάμι
Συστατικά:
Απλό Σιρόπι:
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
Ζυμή:
1/3 φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα ή μισή και μισή
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2- 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι
1- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο, 20 κουταλιές της σούπας, κομμένο σε περίπου 15 κομμάτια
Επικάλυψη:
1/2 φλιτζάνι σουσάμι, ΟΧΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώστε 4 ταψιά με μισό φύλλο με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ αποθήκευσης στο φούρνο μικροκυμάτων, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη και το νερό.
Ψήνουμε στο μικροκύματα για 1 λεπτό ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Φτιάξτε την ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την ανοιχτή καστανή ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε με το χέρι μέχρι να αφρατέψουν. Αφήνω στην άκρη.
Με ένα μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μέτρια χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά τα κομμάτια βουτύρου. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα 3-5 λεπτά.
Προσθέστε το μείγμα των αυγών και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη περίπου 1 λεπτό.
Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή, πασπαλίζουμε με μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα δάχτυλά σας όταν τσιμπάτε. Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε σε μπάλα.
Αυτή η ζύμη είναι καλύτερα να μην ψύχεται αλλά να σχηματίζεται και να ψήνεται αμέσως.
Σχηματίστε τα κουλουράκια:
Με αλευρωμένα χέρια κόβουμε μια χούφτα ζύμη και τυλίγουμε σε σχοινί 20mm.
Κόψτε το σχοινί σε μήκη 10 cm. Βουτάμε τη μια πλευρά του σχοινιού πρώτα στο σιρόπι ζάχαρης και μετά στο σουσάμι/ζάχαρη βανίλιας.
Τοποθετήστε το σχοινί στο ταψί και λυγίστε σε ένα μισοφέγγαρο. Τοποθετήστε 12 σε κάθε φύλλο μπισκότων.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν εντελώς.
Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 15 λεπτά και στη συνέχεια φυλάξτε το σε ένα σκεπασμένο βάζο για μπισκότα.
Αυτό το μπισκότο διατηρείται για μια ή δύο εβδομάδες.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: https://mangiamagna.com/