Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά μοναδικό, κάτι που ακούγεται περίεργο, αλλά θα σας ενθουσιάσει τόσο που… θα σας πλέξει το εγκώμιο! Σήμερα θα φτιάξουμε τα Κρουασανάκια μήλου με σφολιάτα σε Sprite , μια συνταγή που συνδυάζει την αφράτη σφολιάτα, τα ζουμερά μήλα και ένα απίστευτο σιρόπι. Εγώ στην αρχή ήμουν δύσπιστη, αλλά τώρα είναι η αγαπημένη γλυκιά λιχουδιά της οικογένειάς μου!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κρουασανάκια μήλου με σφολιάτα σε Sprite

Τα Κρουασανάκια μήλου με σφολιάτα σε Sprite έχουν ένα όνομα που μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα! Είναι από τις πιο νόστιμες και "εθιστικές" σφολιάτες με μήλο που έχω φτιάξει ποτέ. Όταν είδα για πρώτη φορά τη συνταγή και διάβασα για το αναψυκτικό, σκέφτηκα πως είναι τρελό, αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Πλέον, αυτά τα Κρουασανάκια Μήλου είναι από τις πιο αγαπημένες γλυκές λιχουδιές στο σπίτι μου.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα απίθανα Κρουασανάκια Μήλου με Σφολιάτα και Sprite θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Σφολιάτα (έτοιμη, σε φύλλο)
- 4-5 τεμ. Μικρά μήλα
- 200 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
- 150 γρ. Ζάχαρη
- 500 ml Αναψυκτικό τύπου Sprite
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα ξεχωριστά Κρουασανάκια Μήλου με Σφολιάτα και Sprite:
Για αρχή, βάζω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσουν εντελώς και να ομογενοποιηθούν. Δεν θέλω να πάρουν βράση, απλά να λιώσουν.
Προετοιμάζω τα μήλα:
Εν τω μεταξύ, καθαρίζω τα μήλα από τη φλούδα και τον πυρήνα τους.
Τα κόβω σε λεπτές φέτες (δόκες), ώστε να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα στα Κρουασανάκια Μήλου.
Ετοιμάζω τα ρογαλάκια σφολιάτας:
Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο μου και την ανοίγω με τον πλάστη, αλλά όχι πολύ λεπτά. Θέλω να έχει πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά. Προσπαθώ να της δώσω ένα ορθογώνιο σχήμα.
Κόβω το φύλλο της σφολιάτας σε τρίγωνα (όπως κόβουμε για τα κρουασάν).
Στη φαρδιά πλευρά κάθε τριγώνου, τοποθετώ μία φέτα μήλου.
Τυλίγω προσεκτικά κάθε τρίγωνο από τη φαρδιά άκρη προς τη στενή, ώστε να σχηματιστεί ένα ρογαλάκι.
Συναρμολογώ και ψήνω:
Βάζω τα έτοιμα ρογαλάκια σφολιάτας σε ένα ταψί που έχω αλείψει ελαφρά με βούτυρο (ή έχω στρώσει λαδόκολλα). Τα τοποθετώ με κάποια απόσταση μεταξύ τους, όχι πολύ στριμωγμένα.
Μόλις το σιρόπι βουτύρου-ζάχαρης είναι έτοιμο, το αναμειγνύω με το αναψυκτικό τύπου Sprite.
Περιχύνω τα Κρουασανάκια Μήλου στο ταψί με αυτό το σιρόπι.
Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στους 170-180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30-40 λεπτά, αλλά παρακολουθώ, γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ένα μεγάλο μέρος του σιροπιού θα εξατμιστεί.
Σερβίρω:
Αφήνω τα Κρουασανάκια Μήλου να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρω. Είναι απίστευτα!
Notes
Tips για τα Τέλεια Κρουασανάκια Μήλου με Σφολιάτα και Sprite
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κρουασανάκια Μήλου με Σφολιάτα και Sprite σας απίθανα! Χρησιμοποιήστε μήλα που δεν είναι πολύ ζουμερά (π.χ. μήλα τύπου "γκράνι σμιθ" ή "φούτζι"), για να μην βγάλουν πολλά υγρά κατά το ψήσιμο. Μην ανοίξετε τη σφολιάτα υπερβολικά λεπτά, γιατί θέλουμε να διατηρήσει τον όγκο και την αφράδα της. Όσο για το αναψυκτικό, το Sprite δίνει μια ιδιαίτερη νότα δροσιάς και βοηθάει στο ψήσιμο του μήλου. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα στα μήλα πριν τα τυλίξετε, για έξτρα άρωμα!