Τα λαχταριστά αέρινα τσουρεκάκια με κρέμα είναι το τέλειο γλυκό για κάθε ώρα της ημέρας. Η αφράτη ζύμη τους, που μοιάζει με τσουρέκι, σε συνδυασμό με την πλούσια κρέμα, δημιουργούν ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Εγώ τα φτιάχνω συχνά για το πρωινό της Κυριακής και πάντα εξαφανίζονται αμέσως.

Συστατικά:

για την ζυμη:
380 γρ. αλεύρι
5 γρ. – μαγιά ξερή ή (15 γρ. φρεσκια)
75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
15 γρ. – γάλα σε σκόνη
40 γρ. – λιωμένο βούτυρο
1 τεμ – αυγό
200 ml – γάλα

για κρέμα:
350 ml – γάλα
2 – κρόκοι
2 κ.σ. κορν φλαουερ
4 κουταλιές της σούπας – ζάχαρη
φακελάκι βανιλίνης
40 γρ. – μαλακό βούτυρο

Εκτέλεση

Προετοιμασία ζυμης:

Προσθέστε τη μαγιά και λίγο αλεύρι σε ζεστό γάλα, βάλτε σε ζεστό μέρος. Όταν η μαγιά ζωντανέψει (εμφανίζονται φυσαλίδες απο πάνω), προσθέστε ένα χτυπημένο αυγό σε αυτό.
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά: αλεύρι, σκονη γάλα, αλάτι και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μαγιάς (εισάγοντας σταδιακά στο μείγμα του αλευριού), ζυμώνουμε τη ζύμη.
Προσθέστε το λιωμένο κρυο βούτυρο και ζυμώστε ξανά. Η ζύμη είναι κολλώδης, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.

Ετοιμάζω κρέμα:
Διαλύουμε το κορν φλοαυερ στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήστε να κρυώσει λίγο προσθέστε βούτυρο και χτυπήστε.
Χτυπάμε την φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια.
Ανοιξτε κάθε κομμάτι σε ένα οβάλ 12-15 εκ. Περίπου 3 εκ. πισω απο την μία ακρη βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα.
Κλείνουμε την κρέμα με τη ζύμη και σφραγίζουμε καλά τις άκρες, κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες, τυλίγουμε το τσουρεκάκι.


Βάλτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αφήστε το να φουσκώσει για 20 λεπτά.Λαδώστε το ψωμάκι με κρόκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σκεπάζετε τα έτοιμα ψωμάκια με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζετε με ζάχαρη άχνη.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα τσουρεκάκια με κρέμα σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Μαγιά: Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό και όχι καυτό, γιατί αλλιώς θα κάψετε τη μαγιά.
  • Ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και κολλώδης. Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι, γιατί θα γίνει σκληρή.
  • Γάλα σε σκόνη: Το γάλα σε σκόνη είναι προαιρετικό, αλλά βοηθάει πολύ στο να γίνει η ζύμη πιο αφράτη και να κρατήσει την υγρασία.
  • Κρέμα: Αφήστε την κρέμα να κρυώσει λίγο πριν προσθέσετε το βούτυρο, για να μην λιώσει.
  • Ψήσιμο: Μην τα ψήνετε παραπάνω από 15 λεπτά. Θέλουμε να είναι αφράτα και όχι στεγνά.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Svetlana Shtoda