Αν ο μπαξές μας είναι γεμάτος από κολοκυθοανθούς, τότε ήρθε η ώρα να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Λουλουδάκια Γεμιστά! Αυτά τα λουλούδια δεν είναι για να τα μυρίσεις, αλλά για να τα γεμίσεις και να δημιουργήσεις ένα απίθανο πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι το τέλειο μεσημεριανό! 

Υλικά:

20 με 30 κολοκυθοανθούς σχετικά μεγάλους σε μέγεθος
1φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι και μισό για σούπα
φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
μισό φλιτζάνι τσαγιού λεσβιακό ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
δυόσμος
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο σε μυρωδικό θέλουμε

Εκτέλεση:

Με το που πλύνουμε καλά τους κολοκυθοανθούς ξεκινάμε να καθαρίζουμε τους στήμονες που βρίσκονται στο εσωτερικό. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά όχι όμως και το νερό. Στη συνέχεια αφού έχουμε φτιάξει τη γέμιση ή αλλιώς στη Μυτιληνιά διάλεκτο το “γόμο” ξεκινάμε να γεμίζουμε τα λουλούδια μας. Μόλις η γέμιση φτάσει έως επάνω κλείνουμε το γεμιστό μας στρίβοντας λίγο το κομμάτι που προεξέχει. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μία κατσαρόλα. Περιχύνουμε με νερό, λίγη ντοματούλα και ελάχιστο λαδάκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι…

Tips για τα Τέλεια Λουλουδάκια Γεμιστά

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Λουλουδάκια Γεμιστά σας ακόμα πιο νόστιμα. Όταν καθαρίζετε τους κολοκυθοανθούς, προσέξτε να μην τους σκίσετε, καθώς είναι πολύ ευαίσθητοι. Μην γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς πάρα πολύ, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει κατά το βράσιμο και μπορεί να τους σκίσει. Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι στη γέμιση, αν και η παραδοσιακή συνταγή δεν το αναφέρει. Σερβίρετε τα ζεστά, ιδανικά με λίγο γιαούρτι ή φέτα.

Η Συνταγή είναι από το ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- LESVOSKITCHEN