Τα Μακαρόνια ογκρατέν με μπέικον και τυριά είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την κρεμώδη υφή της σάλτσας με την τραγανή γεύση του μπέικον και την πλούσια γεύση των τυριών. Εγώ τα φτιάχνω συχνά γιατί είναι μια γρήγορη λύση για ένα πλήρες γεύμα που όλοι θα απολαύσουν.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μακαρόνια Ογκρατέν με Μπέικον και Τυριά

Mια πολύ αγαπημένη συνταγή για Μακαρόνια ογκρατέν με μπέικον και τυριά, ένα πιάτο που είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο οικογενειακό γεύμα. Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά όταν θέλω κάτι χορταστικό και λαχταριστό, και τα κορίτσια μου το λατρεύουν!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο για 4-5 άτομα, θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Μακαρόνια (πένες, σέλινο ή όποιο άλλο κοντό μακαρόνι θέλετε)
- 400 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 γρ. Φέτα (ή άλλο τυρί της επιλογής σας)
- 200 γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο.
1. Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα αφήνω στην άκρη.
2. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνω λίγο λάδι και σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτω το ψιλοκομμένο μπέικον και το αφήνω να τσιγαριστεί για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
3. Ρίχνω στην κατσαρόλα με το μπέικον και το κρεμμύδι τα μακαρόνια. Προσθέτω την τριμμένη μοτσαρέλα, το τυρί σπασμένο με το χέρι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά, ώστε η κρέμα να πάει παντού.
4. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
Η Συνταγή είναι της κας Κυριακη Σεμερτζιδου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μακαρόνια ογκρατέν σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Τυριά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τυριά θέλετε, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ακόμη και τσένταρ. Ο συνδυασμός διαφορετικών τυριών δίνει πιο πλούσια γεύση.
- Ψήσιμο: Για να γίνει η κρούστα στην επιφάνεια πιο τραγανή, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά ή τυρί ακόμη πριν το ψήσιμο.
- Μακαρόνια: Για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια, μόλις τα στραγγίξετε, ρίξτε τους λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα.