Τα Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες. Η τραγανή κρούστα και η κρεμώδης σάλτσα τους τα κάνουν ακαταμάχητα. Εγώ τα φτιάχνω όταν θέλω κάτι γρήγορο και σπιτικό που θα ευχαριστηθούν όλοι!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν

Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν

Mία πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια: Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν. Είναι μία νόστιμη, εύκολη στην παρασκευή μακαρονάδα φούρνου με τραγανή κρούστα, απίστευτα αρωματική, που εγώ την φτιάχνω συνέχεια και πάντα γίνεται ανάρπαστη!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. Μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
  • 100 γρ. Βραστό ζαμπόν (κομμένο σε λωρίδες)
  • 1 μεγάλη Ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
  • 2-3 κλαράκια Βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. Τυρί (τριμμένο, κατά προτίμηση κάποιο σκληρό)
  • 2 Αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι Γάλα
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα εύκολα και νόστιμα Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν:

Προετοιμάζω τα υλικά:

  1. Κόβω την ντομάτα σε κυβάκια, το ζαμπόν σε λωρίδες και ψιλοκόβω τον βασιλικό.
  2. Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνω.
  3. Ανακατεύω τα βρασμένα μακαρόνια με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την ντομάτα και το ζαμπόν.
  4. Τα βάζω σε ένα ταψί ή πυρέξ για ψήσιμο.

Ετοιμάζω τη σάλτσα:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύω το τριμμένο τυρί, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  2. Τα χτυπάω ελαφρά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αλατίζω ελαφρώς και προσθέτω πιπέρι, αν θέλω.

Ψήνω τη μακαρονάδα:

  1. Περιχύνω τα μακαρόνια με την κρεμώδη σάλτσα.
  2. Από πάνω βάζω μικρά κομμάτια βούτυρο.
  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρω:

  1. Σερβίρω τη μακαρονάδα μου ζεστή, αμέσως μόλις τη βγάλω από τον φούρνο.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί σας αρέσει, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ένταμ, για να δώσετε τη δική σας πινελιά στη γεύση.
  • Ζαμπόν: Αντί για βραστό ζαμπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπνιστό για πιο έντονη γεύση.
  • Κρούστα: Για ακόμα πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί πριν το ψήσιμο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή