Το μοσχάρι τας κεμπάπ είναι ένα από αυτά τα φαγητά που σε ταξιδεύουν πίσω στις γεύσεις της παράδοσης και της οικογένειας. Είναι ένα πιάτο που δε λείπει ποτέ από τα κυριακάτικα τραπέζια και η πλούσια σάλτσα του με το τρυφερό κρέας το κάνει ακαταμάχητο.

Υλικά

1 κιλό κρέας ελιά χωρίς κόκαλο
100 γρ.ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 φλυτζάνι του κρασιού κρασί άσπρο
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής για Μοσχάρι Τα Κεμπάπ

Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας να σωταριστεί και αυτό για 6 με 8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για μιάμιση με δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε το τας κεμπάπ μας με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Μοσχάρι Τα Κεμπάπ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μοσχάρι τας κεμπάπ σας ακόμα πιο γευστικό και αρωματικό. Για να γίνει το κρέας ακόμα πιο τρυφερό, μπορείτε να το μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 45-60 λεπτά, αφού το σοτάρετε. Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και ένα φύλλο δάφνης κατά το σιγοβράσιμο της σάλτσας. Το τας κεμπάπ ταιριάζει υπέροχα με ένα αφράτο πιλάφι, αλλά και με πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και πουρέ πατάτας.

Ευχαριστούμε την κα Ραλλού Ψαραδέλλη