Μπριζόλες Λαιμού είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό είναι το αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια! Είναι εύκολο στην παρασκευή, αλλά η διατήρηση μερικών μυστικών θα σας εκπλήξει! Όλοι θα λατρέψουν τις μαλακές αφράτες μπριζόλες και τις υπέροχες ψητές πατάτες λεμονιού! Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για το μαρινάρισμα (6-8 μπριζόλες):
- Μπριζόλες χοιρινού κρέατος χωρίς κόκαλο: 6-8
- Σκόνη σκόρδου: 1 κ.σ.
- Κίτρινη μουστάρδα (ήπια Hellmann): 1 κ.σ.
- Μπύρα: 100 ml
- Ελαιόλαδο: 2-3 κ.σ.
- Ρίγανη/Θυμάρι: 1 κ.σ.
- Πάπρικα: 1/2 κ.γ.
- Καυτή πάπρικα (προαιρετικά): Μια πρέζα
- Μαύρο πιπέρι: 1 κ.γ.
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Αλάτι για γεύση
Για τις πατάτες:
- Πατάτες (καθαρισμένες ή όχι, κυδωνάτες): 1,5 κιλά
- Χυμός λεμονιού: 1-2 λεμόνια
- Σκελίδες σκόρδου (θρυμματισμένες) ή σκόνη σκόρδου: 3-4 σκελίδες ή 1-2 κ.σ.
Για το ψήσιμο (επιπλέον):
- Ρίγανη/μαύρο πιπέρι/δεντρολίβανο/θυμάρι/αλάτι: Για γεύση
- Ελαιόλαδο (κατά προτίμηση έξτρα παρθένο): 1/2 φλιτζάνι
- Ήπια μουστάρδα Hellmann (κίτρινη): 1 κ.σ.
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
**1.** Προθερμάνετε το φούρνο στους **220°C**.
**2.** Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τις χοιρινές **Μπριζόλες Λαιμού** και προσθέστε όλα τα υλικά μαριναρίσματος (σκόνη σκόρδου, κίτρινη μουστάρδα Hellmann, μπύρα, ελαιόλαδο, ρίγανη/θυμάρι, πάπρικα, καυτή πάπρικα (προαιρετικά), μαύρο πιπέρι, αλάτι και ξύσμα λεμονιού).
**3.** Ανακατέψτε καλά και αφήστε το καλυμμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον **2 ώρες**.
**4.** Κόψτε τις πατάτες σε κυδωνάτες. Ανακατέψτε τα καλά σε ένα μπολ με τα συστατικά σύμφωνα με τη συνταγή (χυμός λεμονιού, σκόρδο, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, ελαιόλαδο και μουστάρδα).
**5.** Μεταφέρετε τις πατάτες στο ταψί.
**6.** Τοποθετήστε τις ήδη μαριναρισμένες μπριζόλες χοιρινού κρέατος πάνω τους. Μην προσθέτετε νερό. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω
και καλύψτε καλά με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
**7.** Ψήνουμε τις καλυμμένες χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο/πατάτες λεμονιού στους **220°C** για περίπου **45-50 λεπτά**.
**8.** Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και αφήστε το στο φούρνο για **10 λεπτά** μέχρι να γίνει χρυσό καφέ.
**9.** Βγάλτε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως με σαλάτες της επιλογής σας! Ένα ποτήρι κρασί θα ήταν τέλεια! Καλή Απόλαυση:)
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνος Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά (45-50′ σκεπασμένο + 10′ ξεσκέπαστο)
Συνολικός Χρόνος: 75 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 2 ώρες (για το μαρινάρισμα).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνουν οι **Μπριζόλες Λαιμού** ακόμα πιο μαλακές, αφήστε τις να μαριναριστούν για 3-4 ώρες, ακόμα και από την προηγούμενη μέρα. Δείτε κι άλλες συνταγές με χοιρινό κρέας.
Αντί για μπύρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 100 ml λευκό ξηρό κρασί για το μαρινάρισμα. Δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγη καπνιστή πάπρικα για πιο έντονο άρωμα.
Για να δώσετε περισσότερο χρώμα στις πατάτες, μπορείτε να τις ανακατέψετε με 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας πριν τις βάλετε στο ταψί. Δείτε ιδέες για πατάτες φούρνου.
Για περισσότερο περιεχόμενο φαγητού, ακολουθήστε το
την Mari Glasgov instagram
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ









