Το Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε ένα γλυκό χωρίς ενοχές, καθώς είναι φτιαγμένο χωρίς ζωικά προϊόντα. Είναι γεμάτο με τα αρώματα του πορτοκαλιού και του ινδοκάρυδου, και η υφή του είναι τόσο αφράτη που θα σας εκπλήξει! Εγώ το λατρεύω γιατί είναι πανεύκολο και το φτιάχνω πολύ συχνά!

Υλικά

1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 1 /2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι ινδοκαρυδο
1 σφηνάκι λικέρ (της αρεσκεία σας)
1 μπέικιν
Σόδα ,στη μύτη του κ.γ
2 βανίλλιες
Μισό φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
2 -3 περίπου ποτήρια αλεύρι ( για τσουρέκια )

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, χτυπάω το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιωσει.
Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, το λικέρ, τις βανίλιες και ανακατεύω.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Προσθέτω τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω.
Αδειάζω το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνω για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, και μετά το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.

Tips για το Τέλειο Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού σας τέλειο!

  • Αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με τον τύπο του και την υγρασία των υγρών υλικών. Ξεκινήστε με 2 ποτήρια και προσθέστε σταδιακά αν χρειάζεται, μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο και παχύρρευστο, αλλά όχι σφιχτό.
  • Μην το παρααν–ακατεύετε: Μόλις προσθέσετε τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατέψτε απαλά και μόνο μέχρι να ενωθούν. Το υπερβολικό ανακάτεμα μπορεί να σκληρύνει το κέικ.
  • Λικέρ: Το λικέρ ενισχύει το άρωμα και τη γεύση, αλλά είναι προαιρετικό. Μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με λίγο επιπλέον χυμό πορτοκαλιού.
  • Διατήρηση: Το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες, παραμένοντας αφράτο και γευστικό.

H συνταγή είναο της κας Βάνα Ντελή