Αν ψάχνετε για ένα σιροπιαστό γλυκό που θα σας ταξιδέψει με τα αρώματά του, τότε αυτό το Πορτοκαλένιο ραβανί είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε! Είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό, απλό στην παρασκευή του, που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζανι αλεύρι σκληρό
1 φλυτζανι ζάχαρη
1 φλυτζανι βούτυρο
5 αυγά
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπεϊκιν παουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι..
3 1/2 Φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό Φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν.. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους.. Προσθέτουμε και το πορτοκάλι .. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με το αλεύρι.. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.. Βραζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό περιχύνουμε λίγο λίγο..
Tips για το Τέλειο Πορτοκαλένιο Ραβανί
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Πορτοκαλένιο ραβανί σας ακόμα πιο αφράτο και νόστιμο! Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας, ειδικά τα αυγά και το βούτυρο, είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βοηθάει το μείγμα να ενωθεί καλύτερα και να γίνει πιο αφράτο. Μην παραλείψετε να χτυπήσετε τη μαρέγκα σφιχτή, καθώς αυτή δίνει τον όγκο στο ραβανί. Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό ή κρύο για να απορροφηθεί σωστά. Αν θέλετε ακόμα πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι στο σιρόπι αφού κρυώσει.
Η Συνταγή είναι της Σοφία Λεβέντη









