Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που να είναι ζουμερό, νόστιμο και να έχει μια ιδιαίτερη υφή, τότε αυτό το Σιμιγδαλένιο κέικ με κολοκυθάκι είναι η ιδανική επιλογή. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά και μπορώ να σου εγγυηθώ ότι το κολοκυθάκι δεν φαίνεται καθόλου, απλά του δίνει όλη την απαραίτητη υγρασία για να είναι αφράτο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips για το Σιμιγδαλένιο κέικ με κολοκυθάκι
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σιμιγδαλένιο κέικ με κολοκυθάκι
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για Σιμιγδαλένιο κέικ με κολοκυθάκι, ένα γλυκό που δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά είναι πεντανόστιμο και υγιεινό. Το αποτέλεσμα είναι ένα κέικ απίστευτα ζουμερό!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το κέικ, θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. Φρέσκα κολοκυθάκια (περίπου 2 κομμάτια)
- 130 γρ. Φυτικό λάδι
- 150 γρ. Ζάχαρη
- 150 γρ. Αλεύρι
- 150 γρ. Σιμιγδάλι
- 1,5 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Βανιλίνη
- Μια πρέζα Αλάτι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Για αρχή, καθαρίζω τα κολοκυθάκια και τα τρίβω στον ψιλό τρίφτη. τα βάζω σε ένα μπολ.
2. Προσθέτω στο μπολ το φυτικό λάδι, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη, και ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη.
3. Στη συνέχεια, ρίχνω το σιμιγδάλι και ανακατεύω ξανά. Αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά, για να απορροφήσει το σιμιγδάλι τα υγρά.
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.
5. Ενώνω τις δύο μάζες και ανακατεύω ξανά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.
6. Αλείφω μια φόρμα για κέικ με λίγο φυτικό λάδι και αδειάζω μέσα το μείγμα. το απλώνω ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. ελέγχω αν είναι ψημένο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. αν βγει καθαρή, το γλυκό μου είναι έτοιμο.
8. Το βγάζω από τον φούρνο και μόλις κρυώσει ελαφρά, το πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη.
Χρήσιμα Tips για το Σιμιγδαλένιο Κέικ
- Ξεκούραση: Το στάδιο της ξεκούρασης του μείγματος είναι πολύ σημαντικό, καθώς δίνει χρόνο στο σιμιγδάλι να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα πολύ πιο ζουμερό.
- Γλυκάδι: Αν θέλεις το κέικ σου λίγο πιο γλυκό, μπορείς να προσθέσεις 1-2 κουταλιές της σούπας επιπλέον ζάχαρη στο μείγμα.
- Πρόσθετα: Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για επιπλέον υφή.








