Το Σιροπιαστό Κέικ Σοκολάτας ή αλλιώς Κέικ Κατσαρόλας είναι μία συνταγή που αγαπώ πολύ, επειδή η διαδικασία ξεκινάει με την παρασκευή ενός πλούσιου σοκολατένιου σιροπιού μέσα στην κατσαρόλα, οπότε η βάση του γλυκού γίνεται απίστευτα ζουμερή και αφράτη, άρα είναι το τέλειο γλυκό για να ικανοποιήσω τη λιγούρα μου για σοκολάτα, λοιπόν σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σιροπιαστό Κέικ Σοκολάτας
Φτιάξτε το Σιροπιαστό Κέικ Σοκολάτας ή αλλιώς "Κέικ Κατσαρόλας" με την πιο απλή μέθοδο! Ένα πανεύκολο, αφράτο και ζουμερό σοκολατένιο γλυκό που θα λατρέψετε.
Ingredients
- 1 φλιτζάνι Βούτυρο
- 4 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού Κακάο
- 1 1/2 φλιτζάνι Νερό
- 3 φλιτζάνια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 Αυγά
- 1 σφηνάκι Λικέρ καφέ
Instructions
Παρασκευή και Διαχωρισμός του Σιροπιού.
Σε μία κατσαρόλα, βάζω το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό. Βράζω το μείγμα σε μέτρια φωτιά για τρία λεπτά, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει λίγο. Κρατάω 3 1/2 φλιτζάνια από αυτό το πλούσιο σοκολατένιο σιρόπι στην άκρη, καθώς αυτό θα είναι το τελικό σιρόπι που θα ρίξω πάνω στο κέικ.
Ετοιμασία του Μείγματος του Κέικ.
Τώρα, στο υπόλοιπο σιρόπι που έμεινε στην κατσαρόλα, προσθέτω το αλεύρι, το λικέρ καφέ και τα αυγά. Χτυπάω το μείγμα με ένα μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη, προσέχοντας να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη ζύμη.
Ψήσιμο και Σιρόπιασμα.
Αδειάζω τη ζύμη σε ένα ταψί το οποίο έχω προηγουμένως βουτυρώσει καλά, ώστε να μην κολλήσει το Σιροπιαστό Κέικ Σοκολάτας. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (συνήθως αντιστάσεις) για 30 με 40 λεπτά. Όσο το γλυκό είναι ακόμα ζεστό, το χαράζω με ένα μαχαίρι σε κομμάτια. Αμέσως μετά, ρίχνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια το σιρόπι που είχα κρατήσει στην άκρη.
H συνταγή είναι της κας Reggina Filippou
Tips για το Σιροπιαστό Κέικ Σοκολάτας
- Σιρόπι: Για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι, πρέπει το κέικ να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο (αυτό που κρατήσαμε στην άκρη), ή και τα δύο σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να γίνει πιο ζουμερό.
- Αλεύρι: Χρησιμοποιήστε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, επειδή η συνταγή δεν περιέχει μπέικιν πάουντερ.
- Λικέρ: Το λικέρ καφέ δίνει ένα υπέροχο άρωμα, όμως μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βανιλίνη ή κονιάκ, αν δεν το έχετε.
- Αποθήκευση: Φυλάξτε το Σιροπιαστό Κέικ Σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








