Αυτό το Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά είναι ένα φαγητό που θα λατρέψετε, γιατί συνδυάζει τις υπέροχες γεύσεις του μουσακά, αλλά σε πιο γρήγορη και εύκολη εκδοχή. Μιαμ, μιαμ! Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο πλούσιο, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Χρήσιμα Tips για το Σουφλέ


Υλικά 

Για να φτιάξουμε αυτό το σουφλέ, θα χρειαστούμε:

Για τον κιμά:

  • 2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό Κιμάς (μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου)
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
  • 1/2 κονσέρβα Ντομάτες σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. Κανέλα
  • 4-5 Γαρύφαλλα
  • 2 Φύλλα δάφνης
  • Ρίγανη
  • 2-3 φλιτζάνια Νερό

Για τις μελιτζάνες και τη σύνθεση:

  • 2-3 Μελιτζάνες
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι, για το πασπάλισμα
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • 300 γρ. Φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. Κασέρι, κομμένο σε μικρούς κύβους

Για την μπεσαμέλ:

  • 3 Αυγά
  • 1 ποτήρι Γάλα
  • 3 κ.σ. Αλεύρι
  • 250 γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καβουρδίστε σε ελαιόλαδο το κιμά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο
Μετα προσθέστε το πελτέ ντομάτας, με τις ντομάτες σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, μισό κγ κανέλα, γαρύφαλλα, 2 φύλλα δάφνης, ρίγανη, 2-3 φλιτζάνια νερό και μαγειρέψτε χαμηλά μέχρι ο κιμάς να μην έχει καθόλου υγρά…

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους μικρότερου του μισού εκατοστού, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις αλείφετε και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ/γκριλ στο φούρνο στην πάνω σχάρα. Όταν τελειώσετε σβήνετε το φούρνο,
πασπαλίζετε τις φέτες μελιτζάνας με τριμμένο κεφαλοτύρι και από τις δύο πλευρές, τις απλώνετε σε λαδόκολλα και τις αφήνετε στο φούρνο να κρυώσουν…

Αλείφετε το ταψί που θα ψήσετε το σουφλέ με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανια,, βάζετε εδώ και εκεί κουταλιές κιμά, στρώνετε από πάνω μελιτζάνες,, τριμμενη φέτα, κουταλιές κιμά εδώ και εκεί, κασέρι κομμένο σε μικρούς κύβους, μια στρώση μελιτζάνες
και καλύπτετε με τριμμένο κασέρι…

για την μπεσαμελ
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τ αυγά, ένα ποτήρι γάλα, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και το ρίχνουμε πάνω από το σουφλέ
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμενη φρυγανια, τριμμένο κεφαλοτύρι και το βάζουμε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 40-45min…

Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά


Χρήσιμα Tips για το Σουφλέ

  • Ο κιμάς: Είναι πολύ σημαντικό ο κιμάς να μην έχει καθόλου υγρά όταν τελειώσει το μαγείρεμα, για να μην νερουλιάσει το σουφλέ.
  • Οι μελιτζάνες: Το ψήσιμο στο γκριλ είναι ιδανικό γιατί απορροφούν λιγότερο λάδι και παραμένουν πιο ελαφριές.
  • Τα τυριά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε, αρκεί να λιώνει ωραία. Το κεφαλοτύρι δίνει μια πιο πικάντικη νότα, ενώ το κασέρι λιώνει τέλεια και δίνει μια ωραία μαστιχωτή υφή.

H Συνταγή είναι του Manolis Pastrikos

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουφλέ λαχανικών με λουκάνικο

Υλικά

2 λουκάνικα τσοριζο κομμένα σε φέτες
6 μισές μέρες μπέικον κομμένο σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1.1/2 κούπα αρακά
1 κούπα Φασολάκια Φρέσκα
1 μικρό κουτί καλαμπόκι
κούπα σέλινο κομμένο
κουτί ντοματακια σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε κύβους
500 γρ πενες
1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
Αλάτι πιπέρι
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
5 αυγά
3/4 κούπας Τυρί μοτσαρέλα και 1 κούπα νια επάνω
Φούρνος στους 180 β.

Εκτέλεση

Βάζω το νερό νά βράσει νια τα μακαρόνια.
Σε τηγάνι βάζω λίγο λάδι, ρίχνω τα λουκάνικα και το μπέικον να ψηθούν.
Μετά το κρεμμύδι, μετά με την σειρά τα καρότα, αρακά, Φασολάκια, σέλινο, καλαμπόκι αφού ψηθούν αρκετά τα σβήνω με το κρασί ρίχνω και τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να βράσουν.
Ρίχνω τις πενες να βράσουν και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα στα λαχανικά. Ανακατεύω ρίχνω τα 3/4 κούπας μοτσαρέλα


Ανακατεύω.
Χτυπώ τα αυγά ρίχνω και την κρέμα χτυπώ λίγο και περιλούζω το Φαγητό
Τελειώνω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνω 30 λεπτά να πάρει χρυσό χρωμα .


Effie ΧΧ