Αυτή η σπιτική λεμονάδα είναι τόσο απλό στην παρασκευή του, που μόλις το δοκιμάσετε, δεν θα ξαναγοράσετε έτοιμο από καφέ! Είναι το τέλειο ρόφημα για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σπιτική Λεμονάδα

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσιστικό σπιτική λεμονάδα με εσπεριδοειδή και μέντα. Μία εύκολη συνταγή που σβήνει τη δίψα και φτιάχνει τη διάθεση!
Ingredients
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- 1 λάιμ
- 300 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- Μεταλλικό νερό ανθρακούχο (3-4 λίτρα)
- Πάγο
- Μέντα (προαιρετικά)
Instructions
- Ξεκινάω τρίβοντας τη φλούδα από το λάιμ, το λεμόνι και το πορτοκάλι, φροντίζοντας να πάρω μόνο την εξωτερική, χρωματιστή επιφάνεια.
- Σε ένα μπολ, ρίχνω τη ζάχαρη και την ανακατεύω καλά με τις τριμμένες φλούδες.
- Προσθέτω το νερό και τον χυμό από το λάιμ, το πορτοκάλι και το λεμόνι.
- Μεταφέρω το μείγμα σε μία κατσαρόλα και το βάζω στην κουζίνα.
- Ζεσταίνω το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
- Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, το αφήνω να πάρει μία βράση και το βράζω για τέσσερα με πέντε λεπτά.
- Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
- Όταν το σιρόπι έχει κρυώσει, παίρνω μία κανάτα.
- Σουρώνω μία ποσότητα από το σιρόπι στην κανάτα (ολόκληρη η ποσότητα του σιροπιού θα είναι αρκετή για να φτιάξω τρία με τέσσερα λίτρα λεμονάδα).
- Προσθέτω φρέσκια μέντα στην κανάτα (αν θέλω).
- Ρίχνω μέσα το μεταλλικό νερό (η ποσότητα του νερού θα εξαρτηθεί από τη γεύση που θέλω, όσο λιγότερο νερό, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η λεμονάδα).
- Προσθέτω πάγο ή μπορώ απλά να βάλω τη λεμονάδα στο ψυγείο για να παγώσει.
- Το υπόλοιπο σιρόπι που μου έχει μείνει, το σουρώνω και το αποθηκεύω στο ψυγείο σε ένα κλειστό δοχείο, ώστε να μπορώ ανά πάσα στιγμή να φτιάξω δροσιστική σπιτική λεμονάδα.
Notes
Tips για το Τέλειο Σπιτική Λεμονάδα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει την σπιτική λεμονάδα σας ακόμα πιο δροσιστική. Όταν τρίβετε τις φλούδες των εσπεριδοειδών, προσέξτε να μην πάρετε το λευκό μέρος, γιατί πικρίζει. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μέντας, μπορείτε να την προσθέσετε στο σιρόπι όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό και να την αφήσετε να σταθεί μέχρι να κρυώσει. Για πιο ιδιαίτερο άρωμα, δοκιμάστε να προσθέσετε μία φέτα τζίντζερ στο σιρόπι κατά το βράσιμο. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ζάχαρης ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε.