Η σπιτική πίτσα με Sprite είναι η απόδειξη ότι τα πιο απρόσμενα υλικά μπορούν να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ανθρακικό και η ζάχαρη του αναψυκτικού βοηθούν τη μαγιά να ενεργοποιηθεί, δίνοντας μια ζύμη απίστευτα αφράτη και ελαφριά. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σπιτική πίτσα με Sprite

Μία σπιτική πίτσα με Sprite που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Μην παραξενευτείτε από το Sprite, γιατί είναι αυτό που κάνει τη ζύμη τόσο αφράτη και νόστιμη, σαν να την έχεις αγοράσει από πιτσαρία! Εγώ την έκανα και βγήκε φανταστική.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτή τη μοναδική πίτσα, θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 165 ml. Sprite (ή άλλο ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι)
- 165 ml. Χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι Ξηρή μαγιά (8-9 γρ.)
- 1/4 της κούπας Ελαιόλαδο
- 1,5 κ.γ. Αλάτι
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
- Σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- Τυρί γκούντα (ή άλλο τυρί που λιώνει)
- Μπέικον
- Πιπεριά
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτσα.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω το χλιαρό νερό και το Sprite. Προσθέτω τη μαγιά και την αφήνω για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
2. Έπειτα, ρίχνω το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. ζυμώνω μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέρος για 45-60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C και στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα.
4. Ανοίγω τη ζύμη σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα, ανάλογα με το ταψί μου. Την απλώνω στην λαδόκολλα.
5. Απλώνω τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Έπειτα, βάζω το τυρί, το μπέικον και την πιπεριά, ή ό,τι άλλο υλικό θέλω.
6. Ψήνω την πίτσα για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
Η Συνταγή είναι της κας Natasa Kalomiri
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η σπιτική πίτσα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Η ζύμη: Η ζύμη για πίτσα με Sprite γίνεται απίστευτα αφράτη και γι' αυτό δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
- Λαδόκολλα: Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα, όπως και εγώ, για να μη χρειάζεται να καθαρίσετε το ταψί.
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε, αρκεί να λιώνει εύκολα, όπως το τσένταρ, η μοτσαρέλα ή η γραβιέρα.
- Προαιρετικά: Αντί για μπέικον και πιπεριά, μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, ελιές, καλαμπόκι ή ό,τι άλλο σας αρέσει.