Τα Σφολιατίνια με τυρί και μπέικον είναι το πιο νόστιμο και γρήγορο σνακ που μπορείτε να φτιάξετε. Με λίγα μόνο υλικά και χωρίς καθόλου κόπο, έχετε έτοιμα λαχταριστά πιτάκια, ιδανικά για μια εκδρομή, ένα κολατσιό ή ακόμα και για πρωινό. Εγώ τα έφτιαξα με σφολιάτα, αλλά την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και με χειροποίητη ζύμη.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σφολιατίνια με τυρί και μπέικον
Μόλις τα έβγαλα από τον φούρνο και μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τα πιο γρήγορα και νόστιμα Σφολιατίνια με τυρί και μπέικον, που τα είδα για πρώτη φορά στη δουλειά και με ενθουσίασαν. Είναι η τέλεια λιχουδιά για κάθε ώρα της ημέρας και η προετοιμασία τους είναι παιχνιδάκι!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά πιτάκια, θα χρειαστούμε:
- 2 φύλλα Σφολιάτας
- Τριμμένο τυρί (γκούντα, μοτσαρέλα ή άλλο της επιλογής σας)
- Μπέικον ή σαλάμι αέρος (ψιλοκομμένο)
- 1 Αυγό
- Σουσάμι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα πιτάκια.
1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τριμμένο τυρί με το ψιλοκομμένο μπέικον ή το σαλάμι αέρος.
2. Απλώνω το φύλλο σφολιάτας σε ένα καθαρό τραπέζι. Βάζω τη γέμιση κατά μήκος, σε μια γραμμή στο κέντρο του φύλλου.
3. Τυλίγω τη σφολιάτα σε μακρόστενα μπαστούνια, φροντίζοντας να κλείσω καλά τις άκρες για να μη χυθεί η γέμιση.
4. Χτυπάω το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφω τα μπαστούνια σφολιάτας. Πασπαλίζω από πάνω με μπόλικο σουσάμι.
5. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 165-170°C. Ψήνω μέχρι να ροδίσουν καλά, για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μου.
Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα πιτάκια για πικ νικ σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Σπιτική ζύμη: Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή ακόμα πιο παραδοσιακή, μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητη ζύμη αντί για σφολιάτα.
- Γέμιση: Μην παραγεμίσετε τη σφολιάτα, γιατί θα δυσκολευτείτε να την τυλίξετε και η γέμιση θα χυθεί.
- Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί θέλετε, αρκεί να λιώνει εύκολα.
- Φούρνος: Παρακολουθήστε τα πιτάκια σας κατά το ψήσιμο, καθώς οι φούρνοι διαφέρουν.











