Αυτή η συνταγή για τεμπελόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες μου, γιατί εκτός από εύκολη στην παρασκευή, είναι και απίστευτα νόστιμη. Η τεμπελόπιτα είναι ιδανική για πρωινό, για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και για το κυριακάτικο τραπέζι. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί τα παιδιά μου τη ζητούν συνέχεια. Με λίγα υλικά και χωρίς πολύ κόπο, έχουμε ένα λαχταριστό αποτέλεσμα που όλοι θα λατρέψουν.


Υλικά για την Τεμπελόπιτα

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα

Υλικά για τη Γέμιση

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • Τυρί φέτα

Υλικά για το Πάνω Μέρος

  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γάλα

Εκτέλεση της Συνταγής

Ξεκινάω την προετοιμασία της γέμισης. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα 2 αυγά, το γιαούρτι, τη σόδα και θρυμματίζω τη φέτα.

Παίρνω ένα φύλλο κρούστας, το απλώνω στον πάγκο μου και το αλείφω με λιωμένο βούτυρο. Το σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας. Απλώνω 3-4 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση πάνω στο φύλλο και το μαζεύω σαν ακορντεόν.τεμπελόπιτα τεμπελόπιτα

Έτσι συνεχίζω με όλα τα υπόλοιπα φύλλα.

Τοποθετώ τα φύλλα στο ταψί μου, το ένα δίπλα στο άλλο.

Σε ένα μπολ, χτυπάω το αυγό με το γάλα. Περιχύνω με αυτό το μείγμα την τεμπελόπιτα, φροντίζοντας να πάει παντού. Τέλος, πασπαλίζω με βούτυρο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

τεμπελόπιτα


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά

Χρήσιμα Tips για την Τεμπελόπιτα

Για να γίνει η τεμπελόπιτα πιο αφράτη, χρησιμοποιήστε πλήρες γιαούρτι.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίγανη ή δυόσμο στη γέμιση για περισσότερο άρωμα.

Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή ακόμα πιο γρήγορη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη μπεσαμέλ αντί για την απλή επικάλυψη με αυγό και γάλα.

ΠΗΓΗ: cenovablogaddress