Η Εύκολη Τούρτα Κατσαρόλας είναι η ιδανική λύση για εσάς που αναζητάτε ένα γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται στη στιγμή, αφού δεν χρειάζεται καθόλου ψήσιμο και τα υλικά της είναι πολύ οικονομικά, άρα είναι η αγαπημένη μου συνταγή για όλες τις ώρες. Μάλιστα, η πλούσια σοκολατένια γεύση σε συνδυασμό με τη βελούδινη σαντιγύ την κάνει ακαταμάχητη, οπότε σας την προτείνω ανεπιφύλακτα για να κεράσετε τους φίλους και την οικογένειά σας.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τούρτα Κατσαρόλας

Τούρτα Κατσαρόλας

Φτιάξτε την Εύκολη Τούρτα Κατσαρόλας! Μια πεντανόστιμη, σοκολατένια συνταγή χωρίς ψήσιμο, με άνθος αραβοσίτου και πτι μπερ, ιδανική για να κεράσετε φίλους. Γρήγορη και οικονομική.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 8 minutes
Additional Time 3 hours
Total Time 3 hours 23 minutes

Ingredients

Για την Κρέμα και τη Βάση:

  • 1 l. Γάλα
  • 2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 100 γραμ. Βούτυρο
  • 1 Βανίλια
  • 1/2 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

Για τη Σαντιγύ:

  • 1 κουτάκι τσίγκινο Σαντιγύ
  • 1/2 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
  • 1 Βανίλια

Instructions

Παρασκευή της Σοκολατένιας Κρέμας.

Σε μία κατσαρόλα, βάζω το γάλα, το μισό ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και τα δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτα. Ανακατεύω συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να πήξει. Μόλις πήξει, κατεβάζω τη φωτιά.

Σύνθεση της Τούρτας.

Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα, στην ακόμα ζεστή κρέμα, τα μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια. Ανακατεύω καλά, ώστε η κρέμα να πάει παντού και να καλύψει τα μπισκότα. Στρώνω το μείγμα σε μία αποσπώμενη φόρμα και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, γιατί πρέπει να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Ετοιμασία της Σαντιγύ και Ολοκλήρωση.

Χτυπάω την τσίγκινη σαντιγύ στο μίξερ για τρία λεπτά μόνη της, ώστε να αφρατέψει καλά. Στη συνέχεια, προσθέτω το άλλο μισό ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Καλύπτω την τούρτα από πάνω με τη σαντιγύ και διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε. Είναι μία Εύκολη Τούρτα Κατσαρόλας και πολύ γρήγορη για όλες τις ώρες! Καλή σας επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για την Εύκολη Τούρτα Κατσαρόλας

  • Άνθος Αραβοσίτου: Χρησιμοποιήστε το κρύο γάλα, διότι έτσι διαλύεται καλύτερα το άνθος αραβοσίτου και δεν σβολιάζει.
  • Σαντιγύ: Για να πετύχετε μία τέλεια σαντιγύ από το τσίγκινο κουτί, φροντίστε να είναι παγωμένο, καθώς αυτό βοηθάει πολύ στο σωστό χτύπημα.
  • Βούτυρο: Το βούτυρο στη ζεστή κρέμα είναι πολύ σημαντικό, επειδή δίνει στη σοκολατένια κρέμα μία βελούδινη υφή και γεύση.
  • Μπισκότα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε χοντρά κομμάτια, αλλά να φροντίσετε να ανακατευτούν καλά με την κρέμα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: