Υλικά:

3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Αλάτι και ζάχαρη (για το πάστωμα των κρεμμυδιών)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο (για επιπλέον γεύση)
Φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για τον χυλό)
Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Αφού ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια, πασπαλίστε τα με αλάτι και ζάχαρη. Αφήστε τα να σταθούν για περίπου 2 ώρες. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Στραγγίξτε τα κρεμμύδια από τα υγρά τους. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τον δυόσμο. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ώστε να μην απλώνεται πολύ στο τηγάνι, αλλά όχι τόσο πηχτός ώστε να γίνουν οι κρεμμυδοκεφτέδες σκληροί.

Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με ένα κουτάλι, ρίξτε κουταλιές από τον χυλό στο τηγάνι. Τηγανίστε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Αφαιρέστε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΒουτύματα πτι φουρ
Επόμενο άρθροΠως φτιάχνουμε Καλαματιανές ξιδάτες ελιές