Τυροπιτάκια Πεντανόστιμα είναι ένας αλμυρός πειρασμός που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί! Με την αφράτη τους ζύμη που λιώνει στο στόμα και την πλούσια, αρωματική γέμισή τους, αποτελούν την ιδανική επιλογή για πρωινό, σνακ, κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά, ακόμα και για ένα μπουφέ. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και είναι πάντα επιτυχία

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυροπιτάκια

Πιατέλα γεμάτη με χρυσαφένια και αφράτα Τυροπιτάκια Πεντανόστιμα, έτοιμα για σερβίρισμα

Δείτε πώς να φτιάξετε τα πιο αφράτα και νόστιμα Τυροπιτάκια Πεντανόστιμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι τόσο εύκολα στην προετοιμασία και τόσο λαχταριστά, που θα γίνουν ο αγαπημένος σας μεζές για κάθε περίσταση. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια και εξαφανίζονται αμέσως!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά Τυροπιτάκια Πεντανόστιμα θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι (περίπου 200-250ml) Χλιαρό γάλα
  • 1 ποτήρι (περίπου 200-250ml) Χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι (περίπου 200-250ml) Ελαφρύ λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • 1 φακελάκι (περίπου 8-9γρ) Ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 700-800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο)

Για τη γέμιση:

  • 300-400 γρ. Τυρί (ανάμεικτο, π.χ. φέτα, ανθότυρο, κεφαλοτύρι, τριμμένα ή θρυμματισμένα)
  • 1 κεσεδάκι (περίπου 200γρ) Γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 1 Αυγό
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα απίθανα Τυροπιτάκια :

Ετοιμάζω τη γέμιση:
Ενώ η ζύμη φουσκώνει, ετοιμάζω τη γέμιση. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνω το ανάμεικτο τυρί (αφού το έχω τρίψει ή θρυμματίσει), το γιαούρτι, το αυγό και το πιπέρι.
Ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μία ενιαία γέμιση.

Πλάθω τα τυροπιτάκια:
Αφού φουσκώσει η ζύμη, την πατάω ελαφρά για να φύγει ο αέρας και την χωρίζω σε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος που θέλω να είναι τα τυροπιτάκια μου.
Παίρνω ένα-ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω με τον πλάστη (ή με τα χέρια μου) σε ένα μικρό φύλλο, στρογγυλό ή οβάλ.
Βάζω μία κουταλιά από τη γέμιση στο ένα μισό του φύλλου και κλείνω το τυροπιτάκι, διπλώνοντας το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση και πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν καλά. Μπορώ να τους δώσω όποιο σχήμα θέλω, όπως μισοφέγγαρο, τετράγωνο ή στρογγυλό.

Ψήνω τα τυροπιτάκια:
Τοποθετώ τα έτοιμα Τυροπιτάκια - σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα (30 λεπτά), ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανά απ' έξω και αφράτα από μέσα.

Σερβίρω:
Βγάζω τα Τυροπιτάκια από το φούρνο και τα σερβίρω ζεστά. Είναι το καλύτερο!

Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou




Notes

Tips για τα Τυροπιτάκια Πεντανόστιμα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τυροπιτάκια Πεντανόστιμα σας ακαταμάχητα! Φροντίστε το γάλα και το νερό να είναι χλιαρά (όχι καυτά), ώστε να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά. Αν θέλετε τα τυροπιτάκια σας να έχουν πιο έντονη γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο πικάντικο τυρί στη γέμιση, ή ακόμα και να προσθέσετε λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο. Πριν τα ψήσετε, μπορείτε να τα αλείψετε με λίγο χτυπημένο αυγό για ακόμα πιο χρυσαφένιο χρώμα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή