Το γλυκάκι μήλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο. Αρχικά, λοιπόν, αυτή η συνταγή δίνει ένα αποτέλεσμα που μοσχοβολάει κανέλα και βανίλια, γεμίζοντας ολόκληρο το σπίτι με ένα υπέροχο άρωμα. Έπειτα, το τελικό γλυκό είναι τόσο αφράτο και ζουμερό, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Εγώ το προτιμώ είτε ζεστό, είτε κρύο, ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.


Υλικά για το Γλυκάκι Μήλου

  • 4 μεγάλα μήλα ή 6 μικρά
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ (άμυλο αραβοσίτου), κοσκινισμένο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Εκχύλισμα βανίλιας ή μια πρέζα κανέλας
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα κόβω σε λωρίδες. Αλείφω με αρκετό βούτυρο ένα πυρέξ και στη συνέχεια το αλευρώνω, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.

Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει λευκό και αφρώδες. Προσθέτω το κοσκινισμένο άμυλο αραβοσίτου, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας ή την πρέζα κανέλας. Ανακατεύω απαλά.

Στη συνέχεια, στρώνω τα μήλα στο βουτυρωμένο πυρέξ και ρίχνω το μίγμα από πάνω, φροντίζοντας να τα καλύψω ομοιόμορφα.

Ψήνω για 30 έως 40 λεπτά μέχρι το γλυκάκι μήλου να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζω από τον φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη. Μπορώ να το φάω είτε κρύο είτε ζεστό.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45-50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: Για να κρυώσει

Χρήσιμα Tips για το Γλυκό

Για να βεβαιωθείτε ότι το γλυκάκι μήλου έχει ψηθεί, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, το γλυκό είναι έτοιμο.

Χρησιμοποιήστε ό,τι είδους μήλα θέλετε. Εγώ προτιμώ τα κόκκινα, γιατί είναι πιο γλυκά, αλλά και τα πράσινα δίνουν μια υπέροχη, ελαφρώς ξινή γεύση.

Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό με μια μπάλα παγωτό βανίλια για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

ΠΗΓΗ: www.cuisineaz.com