Οι Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας είναι μία πανεύκολη συνταγή που αναδεικνύει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας, συνδυάζοντάς την με φρέσκια ντομάτα και αρωματικά. Είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα που φτιάχνεται γρήγορα και με απλά υλικά. Εγώ το φτιάχνω συχνά όταν έχω ώριμες μελιτζάνες και θέλω να ετοιμάσω κάτι εύκολο αλλά εντυπωσιακό!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας

Ζυμαρικά φαρφάλες με πλούσια σάλτσα μελιτζάνας, γαρνιρισμένα με φρέσκο βασιλικό, σε πιάτο.

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα εύκολο, νηστίσιμο αλλά πεντανόστιμο φαγητό που λατρεύει όλη η οικογένεια, με πρωταγωνίστριες τις Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζανας. Είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, γιατί μυρίζει καλοκαίρι και σπιτικό φαγητό. Αυτή η σάλτσα ταιριάζει με ό,τι ζυμαρικό κι αν επιλέξετε και θα σας ενθουσιάσει με τη μελωμένη γεύση της!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτές τις υπέροχες Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας θα χρειαστούμε:

  • 1 μεγάλη Μελιτζάνα (την ξεφλουδίζω ελαφρώς και την κόβω σε μικρά κυβάκια)
  • 1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κονσέρβα Ντομάτας (400 γρ.) ή 3-4 φρέσκες, ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
  • ½ κ.γ. Ζάχαρη
  • Ρίγανη ή βασιλικός (ξερός ή φρέσκος, ό,τι προτιμάτε)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:

  • 500 γρ. Φαρφάλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

Instructions

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρω τη μελιτζάνα στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα
Ρίχνω τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά
Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά της και να μελώσει
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
Σουρώνω και τα ενώνω με τη σάλτσα ή σερβίρω ξεχωριστά
Απλό, οικονομικό και απίστευτα γευστικό
Και κάτι ακόμα....
Αν θέλετε να το απογειώσετε, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγη φέτα ή τριμμένο τυρί φυτικό (αν νηστεύετε) ή να ρίξετε φρέσκο βασιλικό για άρωμα
Δοκιμάστε το και πείτε μου εντυπώσεις

Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας σας ακόμα πιο απολαυστικές:

  • Το μυστικό της μελιτζάνας: Για να αποφύγετε την πικρίλα, μπορείτε να κόψετε τη μελιτζάνα σε κύβους, να την πασπαλίσετε με αλάτι και να την αφήσετε σε ένα σουρωτήρι για 20-30 λεπτά, πριν τη σοτάρετε.
  • Για έξτρα γεύση: Αν θέλετε να το απογειώσετε, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Αν νηστεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό τυρί.
  • Φρέσκα αρώματα: Αν έχετε φρέσκο βασιλικό, ρίξτε λίγα φύλλα ψιλοκομμένα στο τέλος, αφού έχετε αποσύρει τη σάλτσα από τη φωτιά, για να διατηρηθεί το έντονο άρωμά του.
  • Σερβίρισμα: Η σάλτσα αυτή ταιριάζει τέλεια με φαρφάλες, πένες, σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή