Οι Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας είναι μία πανεύκολη συνταγή που αναδεικνύει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας, συνδυάζοντάς την με φρέσκια ντομάτα και αρωματικά. Είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα που φτιάχνεται γρήγορα και με απλά υλικά. Εγώ το φτιάχνω συχνά όταν έχω ώριμες μελιτζάνες και θέλω να ετοιμάσω κάτι εύκολο αλλά εντυπωσιακό!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα εύκολο, νηστίσιμο αλλά πεντανόστιμο φαγητό που λατρεύει όλη η οικογένεια, με πρωταγωνίστριες τις Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζανας. Είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, γιατί μυρίζει καλοκαίρι και σπιτικό φαγητό. Αυτή η σάλτσα ταιριάζει με ό,τι ζυμαρικό κι αν επιλέξετε και θα σας ενθουσιάσει με τη μελωμένη γεύση της!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις υπέροχες Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας θα χρειαστούμε:
- 1 μεγάλη Μελιτζάνα (την ξεφλουδίζω ελαφρώς και την κόβω σε μικρά κυβάκια)
- 1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κονσέρβα Ντομάτας (400 γρ.) ή 3-4 φρέσκες, ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
- ½ κ.γ. Ζάχαρη
- Ρίγανη ή βασιλικός (ξερός ή φρέσκος, ό,τι προτιμάτε)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
- 500 γρ. Φαρφάλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Instructions
Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Φαρφάλες με σάλτσα μελιτζάνας σας ακόμα πιο απολαυστικές:
- Το μυστικό της μελιτζάνας: Για να αποφύγετε την πικρίλα, μπορείτε να κόψετε τη μελιτζάνα σε κύβους, να την πασπαλίσετε με αλάτι και να την αφήσετε σε ένα σουρωτήρι για 20-30 λεπτά, πριν τη σοτάρετε.
- Για έξτρα γεύση: Αν θέλετε να το απογειώσετε, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Αν νηστεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό τυρί.
- Φρέσκα αρώματα: Αν έχετε φρέσκο βασιλικό, ρίξτε λίγα φύλλα ψιλοκομμένα στο τέλος, αφού έχετε αποσύρει τη σάλτσα από τη φωτιά, για να διατηρηθεί το έντονο άρωμά του.
- Σερβίρισμα: Η σάλτσα αυτή ταιριάζει τέλεια με φαρφάλες, πένες, σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο!