Οι χυλοπίτες με κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι! Είναι τόσο νόστιμο και χορταστικό, που γίνεται το αγαπημένο της οικογένειας και το φτιάχνω συνέχεια. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γεύμα που θα σας γεμίσει ζεστασιά. Πάμε να δούμε πώς φτιάχνω τις δικές μου χυλοπίτες με κεφτεδάκια!
Χυλοπίτες με Κεφτεδάκια

Φτιαξτε τις πιο νοστιμες Χυλοπίτες με Κεφτεδάκια! Μια ευκολη και λαχταριστη συνταγη που θα λατρεψουν ολοι. Ιδανικο για το καθημερινο τραπεζι!
Ingredients
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμα μοσχαρισιο
- 1 αυγο
- Λιγο αλατι
- Λιγο πιπερι
- Λιγο δυοσμο
- Λιγο μαιντανο
- 2 φετες μπαγιατικο ψωμι
- Λιγο λαδι (για τα κεφτεδακια)
- Λιγο ξυδι
- 1 ξερο κρεμμυδι
- Λιγο ριγανη
Για την σάλτσα
- Λιγο ελαιολαδο (για τη σαλτσα)
- Λιγο κοκκινη πιπερια (σε σκονη ή ψιλοκομμενη, προαιρετικα)
- 200 γρ. πουμαρο (πελτε ή χυμος ντοματας)
- Λιγα ντοματινια (κομμενα στη μεση)
- Λιγο ζαχαρη
- Περιπου 3 ποτηρια ζεστο νερο
- 300 γρ. χυλοπιτες
- Τυρακι (τριμμενο, για το σερβιρισμα)
- Λιγο φρεσκο μαιντανο (ψιλοκομμενο, για το σερβιρισμα)
Instructions
- Πρωτα ετοιμαζω τα κεφτεδακια. Σε ενα μπολ βαζω τον κιμα μοσχαρισιο, το αυγο, αλατι, πιπερι, δυοσμο, μαιντανο, δυο φετες μπαγιατικο ψωμι (μουσκεμενο και στυμμενο), λιγο λαδι, λιγο ξυδι, ενα ξερο κρεμμυδι τριμμενο και λιγο ριγανη.
- Κανω καλο ανακατεμα ολα τα υλικα με τα χερια μου, μεχρι να ενωθουν καλα. Μετα πλαθω μικρες μπαλιτσες, τα κεφτεδακια μου.
- Σε ενα τηγανι ζεσταινω καυτο λαδι και τηγανιζω τα κεφτεδακια μου μεχρι να ροδισουν απ' ολες τις πλευρες. Μολις ειναι ετοιμα, τα βγαζω σε ενα πιατο με απορροφητικο χαρτι για να φυγει το παραπανω λαδι.
- Τωρα ετοιμαζω τη σαλατσα. Παιρνω ενα βαθυ τηγανι και βαζω ελαιολαδο. Ριχνω λιγο κοκκινη πιπερια και λιγο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο και τα σοταρω λιγο. Μαζι βαζω και 200γρ πουμαρο (πελτε ? χυμο ντοματας), αλατι, πιπερι, λιγα κομμενα ντοματινια και λιγο ζαχαρη. Τα αφηνω να παρουν μια βραση ολα μαζι.
- Στη συνεχιεια, βαζω περιπου τρια ποτηρια ζεστο νερο στο τηγανι. Μολις παρει βραση, ριχνω και 300γρ χυλοπιτες. Ανακατευω καλα για να μη κολλησουν οι χυλοπιτες.
- Τελος, ριχνω και τα κεφτεδακια μεσα στη σαλτσα με τις χυλοπιτες. Αφηνω το φαγητο να βρασει μεχρι να ειναι ετοιμες οι χυλοπιτες και να πηξει η σαλτσα οσο μου αρεσει.
- Μολις ειναι ετοιμες οι χυλοπιτες, σερβιρουμε αμεσως με τυρακι τριμμενο απο πανω η και λιγο φρεσκο μαιντανο ψιλοκομμενο. Καλη ορεξη σε ολους!
Η Συνταγη ειναι της κας Μενια Στεφοπουλου
Notes
Για να γινουν οι Χυλοπίτες με Κεφτεδάκια σας ακομα πιο νοστιμες, εχω μερικα τιπς για εσας:
Κιμας: Μπορειτε να χρησιμοποιησετε και αναμεικτο κιμα (μοσχαρι και χοιρινο) για πιο πλουσια γευση στα κεφτεδακια.
Μπαγιατικο ψωμι: Το μπαγιατικο ψωμι ειναι σημαντικο για να γινουν τα κεφτεδακια αφρατα. Αν δεν εχετε, μπορειτε να χρησιμοποιησετε λιγη γαλετα.
Κεφτεδακια: Μη τηγανιζετε παραπανω τα κεφτεδακια, γιατι θα συνεχισουν να βραζουν στη σαλτσα. Απλα θελουμε να παρουν χρωμα απ' εξω.
Σαλτσα: Αν θελετε πιο πικαντικη σαλτσα, προσθεστε λιγο παραπανω κοκκινη πιπερια ή μια πρεζα μπούκοβο.
Χυλοπιτες: Προσοχη στο βρασιμο των χυλοπιτων, για να μη λασπωσουν. Μολις ειναι ετοιμες, σερβιρετε αμεσως. Αν χρειαστει, προσθεστε λιγο ζεστο νερο αν δειτε οτι η σαλτσα εχει πηξει πολυ.
Τυρακι: Εκτος απο τριμμενο τυρι, ταιριαζει πολυ και λιγη παρμεζανα ή γραβιερα.