Φτιάξτε το πιο νόστιμο και υγιεινό σπιτικό ψωμί με αυτή την εύκολη συνταγή για ψωμί με φυσικό προζύμι. Ιδανική για αρχάριους

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι Κούλα
250 αλεύρι Βοσινακη
340 γρ νερό στην αρχή
90 γρ προζύμι
9 αλατάκι μαζί μέ 20γρ νερό.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό τά 340γρ μαζί μέ τά άλευρα τα ενώνουμε και τά αφήνουμε για 45′ νά ξεκουραστουν σκεπασμένο στο μπόλ.
Μετά βάζουμε το προζύμι το δουλεύουμε να το απορροφήσει το αλευρι.
Τα αφήνουμε σκεπασμένο για 45′. Μετά βάζουμε το αλάτι με τά 20γρ νερού και τά δουλεύουμε στο μίξερ έως οτου μαζευτεί
η ζύμη γύρω από τον γάντζο.
Το Βγάζουμε το βάζουμε στο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15.
Κάνουμε 3 διπλώματα ανά 45′ τά πρώτα δύο το τρίτο το αφήνουμε 60′.
Το αφήνουμε νά ανέβει περίπου από 1 ώρα έως 2 ώρες.
Κάνουμε μορφοποίηση καλαθάκι και ψυγείο για 19 ώρες.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ψήνουμε (θερμοκρασία και χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον φούρνο και το μέγεθος του ψωμιού).

Η Συνταγή είναι της κας Anna Lampropouloy

Προηγούμενο άρθροΚριτσίνια σαν του φούρνου
Επόμενο άρθροΕλαφρύ Νηστίσιμο Γλυκάκι με Πορτοκάλι και Σοκολάτα