Νηστίσιμα Κουλουράκια

Ηταν τόσο εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια, που δε θα το πίστευε κανείς! Η ζύμη τους ήταν αφράτη και μυρωδάτη, και τα κουλουράκια ψήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. ⏳

Η γεύση τους; Απλά τέλεια! Η ισορροπία των υλικών ήταν άψογη, με μια δροσερή δόση λεμονιού και κανέλας που άφηνε μια υπέροχη επίγευση.

Υλικά:

250γρ μαργαρίνη φυτική
1 ποτήρι (250ml) ηλιέλαιο
1 ποτήρι (250ml) ρετσίνα
1 ποτήρι (250ml) ζάχαρη
1/2 ποτήρι (125ml) σουσάμι καβουρδισμένο
2 βανιλίες
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Θα το δείτε εσείς γιατί κάθε ποτήρι είναι διαφορετικό στο καθένα μας…Εγώ τα έβγαλα στη μηχανή γιατί στο χέρι θέλει αρκετή ώρα..)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το σύρμα την μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ηλιέλαιο, τη ρετσίνα, το σουσάμι, τις βανιλίες, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθετε μικρά κουλουράκια στο σχήμα που σας αρέσει (κλασικά στρογγυλά, κέρατα, κ.λπ.).
Τοποθετήστε τα κουλουράκια στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά στη ζύμη, όπως ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα ή μαστίχα.
Για πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα για λίγο περισσότερο χρόνο.
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια με ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου

Προηγούμενο άρθροΣουπιές με σπανάκι: Μια γευστική πρόταση για νηστεία
Επόμενο άρθροΤο προφιτερολ που θα σας κάνει να λιώσετε από την απόλαυση!