Το κεμπάπ στο τηγάνι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, που φέρνει στο μυαλό μας τις γεύσεις της Ανατολής και τις ζεστές βραδιές με φίλους. Θα σου δείξω πώς να φτιάξεις ένα ζουμερό και αφράτο κεμπάπ, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ακολουθώντας όλα τα μυστικά για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Πίστεψέ με, το μυστικό κρύβεται στο πολύωρο ζύμωμα και την ξεκούραση, κάτι που θα μεταμορφώσει τελείως τη γεύση του κιμά.
Υλικά για το Κεμπάπ
- 700 γραμμάρια κιμά (εγώ χρησιμοποίησα ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι)
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κανονικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Αλάτι και πιπέρι (αρκετό)
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινη σκόνη πάπρικας (γλυκιά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά: τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το λάδι, τη φρυγανιά, τη σόδα, το αλατοπίπερο και τις πάπρικες.
Το μυστικό για να γίνει το κεμπάπ σου αφράτο είναι το ζύμωμα. Ζυμώνω για περίπου 20 λεπτά δυνατά. Όσο ζυμώνω, ρίχνω και από μία κουταλιά νερό στο χέρι μου, φροντίζοντας να το ενσωματώσω καλά στον κιμά.
Σκεπάζω τον μείγμα κιμά με μία μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για μία νύχτα. Πρέπει να ξεκουραστεί πολύ καλά για να βγάλει όλα τα αρώματά του και να σφίξει.
Βγάζω τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθω σε κεμπάπ.
Βγάζω τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθω σε κεμπάπ. Μπορώ να τα περάσω σε καλαμάκια ή να τα αφήσω σε σχήμα κεμπάπ. Πλάθω τον κιμά και πάνω στο καλαμάκι, δίνοντάς του το χαρακτηριστικό σχήμα.
Βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι. Τηγανίζω πρώτα τα κεμπάπ που δεν είναι σε καλαμάκι και μετά αυτά με τα καλαμάκια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν καλά. Εναλλακτικά, μπορώ να τα ψήσω και στη σχάρα.

Μπορείτε να τα συνοδέψετε με πιτούλες και σαλάτα
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: Αναμονή (Ψύξη) 12 ώρες (μία νύχτα)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 12 ώρες και 45 λεπτά
Χρήσιμα Tips για το τέλειο Κεμπάπ
Το μυστικό για ζουμερό κεμπάπ είναι το πολύ καλό ζύμωμα, που βοηθάει τις πρωτεΐνες του κιμά να δέσουν. Μην το παραλείψεις!
Το ψυγείο για μία νύχτα είναι απαραίτητο για να «δέσουν» οι γεύσεις και να γίνει ο κιμάς πιο σφιχτός.
Συνοδεύστε το με πιτούλες, γιαούρτι και μια φρέσκια σαλάτα.
Subscribe to recipe’s youtube channel here














