Υλικά:

1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
2 αυγά
2 κουταλιές γιαούρτι (προσθέτει υγρασία και τρυφερότητα)
1 κουταλάκι baking powder
500 γραμμάρια αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο ανάλογα με την υγρασία του αλευριού)
250 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σου, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
Αλάτι (προαιρετικά, αν το τυρί σου δεν είναι αρκετά αλμυρό)
1 αυγό για άλλειμμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το λάδι με τα αυγά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το τριμμένο ρεγκάτο και το αλάτι (αν χρειάζεται) και
ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε τη ζύμη σε σαλιγκάρια ή σε μικρά κουλουράκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για
περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

H συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου