Αλμυρό κέικ καλαμποκιού

Υλικά

2 αυγά
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
50 ml λάδι
1 πρέζα αλάτι,
2 κουπες κοσκινισμένο καλαμποκάλευρο
150 γρ θρυμματισμένο τυρί
1 κουταλιά βούτυρο

Η κούπα έχει χωρητικότητα 200 ml

Εκτέλεση

Είναι απαραίτητο να χτυπήσετε πρώτα με ένα πιρούνι 2 αυγά και το γιαούρτι με την μαγειρική σόδα και μετά προσθέστε περίπου 50 ml λάδι, ίσως λίγο παραπάνω, αλλά το γιαούρτι το κάνει έτσι ώστε ακόμα και με λιγότερο λάδι να γίνει ζουμερό το κέικ, προσθέστε και μια πρέζα αλάτι.

Μετά βάζετε το καλαμποκάλευρο. Τέλος, προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί, κρατώντας ένα μικρό κομμάτι για να πασπαλίσετε πάνω από το κέικ. Λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο σε ταψί με διάμετρο περίπου 28 εκ. και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα του κέικ πάνω από το βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, βάζω σε κρύο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου, αλλά εξαρτάται από τον φούρνο, μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα και να πάρει ωραίο χρώμα.

Αποδεικνύεται απίστευτα νόστιμο. Και είναι επίσης πολύ εύκολο να το φτιάξετε.
Όσους δεν τους αρέσει το καλαμποκάλευρο μπορούν να το φτιάξουν με λευκό αλευρι, αλλά για μένα το
καλαμποκάλευρο είναι πολύ ωραίο!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Людмила Данова

Προηγούμενο άρθροΡεβανί με Ινδοκάρυδο:
Επόμενο άρθροΑπλώς τρίψτε τις πατάτες και ετοιμάστε αυτό το νόστιμο πιάτο. Φθηνό και εύκολο