Τηγανίτες γιαουρτιού με ζάχαρη άχνη!

Υλικά

αυγά – 2 τεμ.
γιαούρτι – μισό κεσεδακι
σόδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
ζάχαρη – 1 κουτ.
αλεύρι – 1,5 κούπα.
άρωμα βανίλιας
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτά το γιαούρτι στο οποίο έχουμε αναμείξει προηγουμένως τη σόδα.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το άρωμα βανίλιας.
Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό ή πολύ αραιό, να πέφτει από το κουτάλι μόνο του.
Η τηγανίτα είναι μια κουταλιά της σούπας.

Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό λαδι, το οποίο πρέπει να ζεσταθεί καλά. Στραγγίζουμε σε χαρτί.
Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τρώγονται και με μέλι, μαρμελάδα ή ανθότυρο, όπως τα προτιμάτε!

Προηγούμενο άρθροΠιτσάκια με αφράτη ζύμη
Επόμενο άρθροΠατέ πράσινης πιπεριάς με φέτα