Αμυγδαλωτά με αμύγδαλο και φουντούκι

Υλικά

Διαφήμιση

500g ασπράδια αυγών σε ένα κουτί ή 6 μεγάλα ασπράδια αυγού
300γρ αλεύρι φουντουκιού
400γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές εκχύλισμα αμυγδάλου
2 κουταλιές ροδόνερο
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
120γρ φιλέ αμυγδάλου

Μέθοδος

Χτυπήστε σε ένα μιξερ βάσης τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν άσπρα και κρεμώδη προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη ενώ χτυπάτε ρίξτε και τα εκχυλίσματα αμυγδάλου Βανίλιας και ροδόνερου και το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει γυαλιστερό. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι φουντουκιού και αμυγδάλου σε χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν όλα.
Τοποθετήστε το μείγμα σε μια σακούλα με μια μεγάλη άκρη αστεριού και πλάθετε σε μπισκότα τοποθετώντας τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και επικαλυμμένο με ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.

 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175* βαθμού για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να είναι χρυσοκάστανα.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα τοποθετήσετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο με επένδυση από χαρτί κουζίνας για να διατηρήσετε τραγανα. Φτιάχνει περίπου 45 αμυγδαλωτα

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση