Φοκάτσια

Προϊόντα:

200 γρ μοτσαρέλα / τριμμένο ή άλλο σκληρό /
120 γρ τυρί κρέμα / τυποποιημένο πακέτο /
2 αυγα
120 γρ αλεύρι αμυγδάλου
10 γρ μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο / ίσως και ελαιόλαδο /
μπαχαρικά της επιλογής σας / Έβαλα άγριο σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλμυρό, αλάτι /

Παρασκευή:

Βάζουμε τη μοτσαρέλα και το τυρί να λιώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέστε τα δύο αυγά και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθούν στο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη. Το χαρτί ψησίματος τοποθετείται σε ένα ταψί.

Απλώνουμε τη ζύμη με ελαφρώς βρεγμένα χέρια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε τα μπαχαρικά στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, απλώστε αυτό το μείγμα πάνω από τη ζύμη.

Δεν χρησιμοποίησα όλο το βούτυρο . Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολλά. Μου έχουν μείνει περίπου 1-2 κουτ σούπες
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνα με κιμά και τυρί!
Επόμενο άρθροΣφουγγάτο το Μυτιληνιό