Η Μηλοκαρύδοπιτα με γιαούρτι είναι μια αρωματική και πεντανόστιμη πίτα, ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το πρωινό σας. Η αφράτη ζύμη γίνεται με γιαούρτι και φιλοξενεί ζουμερά κομμάτια μήλου και τραγανά καρύδια , δίνοντας νέες ασυνήθιστες γευστικές νότες . Είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, μια πραγματική απόλαυση!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά
Για τη Γέμιση:
- 5 – Μήλα (καθαρισμένα)
- 50 γρ. – Καρύδια (τριμμένα σε χοντρή ψίχα)
Για τη Ζύμη:
- 2 – Αυγά
- 180 γρ. – Ζάχαρη
- 200 γρ. – Γιαούρτι
- 1 γρ. – Βανιλίνη (ή 1 βανίλια)
- 120 γρ. – Αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού – Μπέικιν πάουντερ
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού – Αλάτι
Εκτέλεση
Α. Προετοιμασία Ζύμης:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της ζάχαρης. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι , τη βανιλίνη και το αλάτι , και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ξεχωριστό σκεύος, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ . Κοσκινίζουμε το μείγμα του αλευριού μέσα στο μείγμα των αυγών και ζυμώνουμε σε μια ομοιογενή και αφράτη ζύμη .
Β. Στρώσιμο και Ψήσιμο:
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους . Καλύπτουμε το ταψί (ή τη φόρμα) με χαρτί ψησίματος . Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στον πάτο του ταψιού και τη μοιράζουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
Τοποθετούμε μια ομοιόμορφη στρώση μήλων πάνω στη ζύμη. Τρίβουμε τα καρύδια σε χοντρή ψίχα και τα πασπαλίζουμε πάνω από τη στρώση του μήλου. Περιχύνουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζύμη .
Ψήνουμε την πίτα στους 180°C για 35-40 λεπτά . Μετά το μαγείρεμα, συνιστούμε να πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη .
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35-40 λεπτά (στους 180°C)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Αφράτη Υφή και Πλούσια Γέμιση
Μήλα: Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε σκληρά και όξινα μήλα , όπως Granny Smith ή Fuji , τα οποία διατηρούν το σχήμα τους στο ψήσιμο. Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στα κομμένα μήλα πριν τα βάλετε στη ζύμη για επιπλέον άρωμα.
Υγρασία Ζύμης: Το γιαούρτι είναι ο παράγοντας που κάνει τη ζύμη πολύ αφράτη και της δίνει υγρασία . Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υγρά υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου .
Καρύδια: Οι ξηροί καρποί θα δώσουν με τα μήλα νέες ασυνήθιστες γευστικές νότες . Αντί για καρύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ή φουντούκια .
Έλεγχος Ψησίματος: Ελέγξτε αν η πίτα είναι έτοιμη βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρή .
Σχετικές Συνταγές
Αφράτη Πορτοκαλόπιτα με Γιαούρτι
Η Συνταγή είναι απο το Рецепты вкусных блюд







