✅Υλικά:
250 ml νερό.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 αυγό.
550 γρ αλεύρι.
130 γρ βούτυρο λιωμένο.
600 κιμας.
3 κρεμμύδια.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1/2 κγ μαύρο πιπέρι.
1 κουταλάκι του γλυκού κάθε κόλιανδρο, κύμινο και πάπρικα
3 κ.σ. l ελαιόλαδο.
1 κρόκο.
1 κγ γάλα.
✅Μαγείρεμα:
Ρίξτε νερό σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε αλάτι στο νερό. Σπάμε το αυγό στο νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέστε αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει μια ελαστική συνοχή.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια χωριστε την ζυμη σε 2 μέρρη και ανοίξτε και τα δύο μέρη της ζύμης σε λεπτά φυλλα. Αλείφουμε το ένα φύλλο με λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε το άλλο μέρος της ζύμης πάνω στο άλλο και τυλίγουμε τις δύο στρώσεις σε ρολό.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια.
Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα πιάτο.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Σε ένα βαθύ φλιτζάνι βάζουμε το κιμα. Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόλιανδρο.
Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα πάντα.
Τοποθετήστε τα κομμάτια ζύμης σε μια στήλη και ανοίξτε τα.
Αρχικά, είναι καλύτερο να ισιώσετε τη ζύμη με την παλάμη του χεριου σας και στη συνέχεια να ανοίξετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
Κόβουμε τη ζύμη διαγώνια, αλλά αφήνουμε τη μέση ανέπαφη.
Τοποθετούμε τον κιμά πάνω στη ζύμη και τον τυλίγουμε κυκλικά.
Τοποθετήστε τα πιτακια σε ένα ταψί. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε για 35 λεπτά στο φούρνο στους 200°C.
Τοποθετήστε τα έτοιμα σαμσα σε ένα πιάτο.
Καλή όρεξη!❤️
ΠΗΓΗ Oksana Perepelkina