Συστατικά:
2 1/4 κιλά αρνιού
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 ολόκληρες ντομάτες, σε κύβους
Πιπέρι
Αλας
500gr κριθαράκι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι

Οδηγίες για την προετοιμασία 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Κόψτε το κρέας σε 5-6 μερίδες και τοποθετήστε το σε μία κατσαρόλα-γάστρα. Προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί πάνω από το αρνί. Καλύψτε το πιάτο της κατσαρόλας και τοποθετήστε το στο κέντρο του φούρνου. Ψήνουμε για 1 ώρα.

Στην μία ώρα σχεδόν, βράστε 6 φλιτζάνια νερό. Βγάλτε την κατσαρόλα από το φούρνο και προσθέστε το βραστό νερό. Ρίξτε και ανακατέψτε το κριθαράκι. Σκεπάστε και επιστρέψτε την κατσαρόλα στο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

Βγάλτε την κατσαρόλα από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με κάποιο τυρί Κεφαλοτιρί. Αν δεν εχετε το συγκεκριμένο τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ ‘αυτού το τυρί Parmesan ή Romano.

Προηγούμενο άρθροΤα πιο γρήγορα κουλουράκια κακάο…από τον Στέλιο Παρλιάρο
Επόμενο άρθροΕίναι ο φούρνος μικροκυμάτων υγιεινός; Tι απαντάει η ιατρική σχολή του Harvard;