Υλικά:

Αρνίσια μπριζολάκια
Πατάτες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Πάπρικα
Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό (περίπου 1 φλιτζάνι)
Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις κυδονάτες
Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα ταψί.

Πασπάλισε τις πατάτες με άφθονο ελαιόλαδο, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Πρόσθεσε το νερό στο ταψί. Αυτό θα βοηθήσει τις πατάτες να μαλακώσουν και να μην καούν.

Ψήσε τις πατάτες στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, αλάτισε και πιπέρωσε καλά τα αρνίσια μπριζολάκια.
Πρόσθεσε τα μπριζολάκια στο ταψί με τις πατάτες.

Ψήσε τα μπριζολάκια μαζί με τις πατάτες για περίπου 20-25 λεπτά ακόμα, ή μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά.
Στα μισά του χρόνου, γύρισέ τα για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

Αφού βγάλεις το ταψί από τον φούρνο, στίψε λίγο λεμόνι πάνω από τα μπριζολάκια και τις πατάτες για μια φρέσκια νότα.
Σερβίρε ζεστό.

Tips:

Μαρινάδα: Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείς να μαρινάρεις τα μπριζολάκια σε ελαιόλαδο, σκόρδο, λεμόνι και μυρωδικά για μερικές ώρες πριν τα ψήσεις.

H Συνταγή είναι της κας Fotini Arnaoutoglou Soiles