Ρωσικό Κέικ
Eψησα ένα πολύ αρωματικό και νόστιμο ρωσικό κέικ, το οποίο όλοι εκτιμούσαν στο σπίτι.
Υλικά
1 κουτάκι = 250 ml.
Χρειάζεσαι:
150 g μαλακού βουτύρου
320 g ζάχαρη / 1 και ½ κούπα /
1 κουτ γλ βανίλια
260 g Τυρί Cottage Dirollo / εγώ χρησιμοποιησα κίτρινο τυρί /
3 αυγά
300 γραμμάρια αλεύρι / 2 κουπες και 2 ίσες κουταλιές της σούπας /
3 κουτ.γλ μπεικιν παουντερ / 9 g /
160 g αποξηραμένα κεράσια
3 κουταλιές της σούπας μπραντυ
Εκτέλεση
Βάζω τα κεράσια σε ένα μπολ, χύνεται το ρούμι και ανακατεύω αρκετές φορές. Εάν θέλετε να αποφύγετε το αλκοόλ, μπορείτε να τα μουλιάσετε μόνο σε ζεστό νερό ή να βάλετε 1-2 σταγόνες εκχυλισμα μπραντυ στο νερό.
Βάζω το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύω για περίπου ένα λεπτό χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Πρόσθεσα το τυρί, το οποίο ήταν αρκετά μαλακό και κρεμώδες. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Πρόσθεσα τα αυγά ένα προς ένα, ανακατεύοντας λίγο μετά από κάθε ένα. Κοσκινίσαμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το πρόσθεσα σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με συρμα κουζίνας.
Το αποτέλεσμα είναι ένα παχύ μείγμα, όχι το συνηθισμένο μειγμα κέικ.
Δεδομένου ότι τα κεράσια ήταν μεγάλα, τα έκοψα σε μικρότερα κομμάτια και τα έβαλα στο μείγμα.
Αδειασα το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ με διάμετρο 23 cm και ύψος 10 cm. Το αλείφω καλά με βούτυρο και πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Απλώνω το μείγμα με ένα κουτάλι και το ίσιωσα ελαφρά. Έβαλα το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήστε για 60 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Σε 35 λεπτά περίπου, το κέικ ψήθηκε ορατά απο πάνω και το σκεπασα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Έτσι το έψησα.
Σε καμία περίπτωση, μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου πριν από αυτά τα πρώτα 35 λεπτά.
Άφησα το τελειωμένο κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και μετά το γύρισα σε ένα πιάτο και το πασπαλίζαμε με ζάχαρη άχνη.
Έκοψα μερικά κομμάτια, τα οποία έφαγα αμέσως.
Καλή Επιτυχία