Σπιτικό ψωμί

Υλικά

500 γρ αλεύρι λευκό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 ml χλιαρό νερό
7 γρ ξηρού μάγου
μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε, αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε μικρές δόσεις το νερό στο οποίο έχει διαλυθεί η μαγιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα, η ζύμη είναι κολλώδης, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
Τυλίγω με μια μεμβρανη και αφήνω να φουσκώσει.
Μετά πασπάλισα μια λαδόκολα με αλεύρι, έριξα τη ζύμη, την πασπάλισα με αλεύρι και τη δίπλωσα πολλές φορές σαν φάκελο.

Μετά την έβαλα σε ένα μπολ σκέπασα και την άφησα να φουσκώσει ξανά.
Άνοιξα το φούρνο στους 220 βαθμούς και έβαλα μια κατσαρόλα γυαλινη για φούρνο (εαν δεν εχετε βάλτε μια που να μπαινει σε φουρνο). Άφησα για 15 λεπτά περίπου.
Έβγαλα προσεκτικά την κατσαρόλα και μετέφερα τη ζύμη μαζί με το χαρτί μέσα.
Έψησα για 30 λεπτά στα 220 βαθμούς., μετά μείωσα στους 200 βαθμους. Αφαίρεσα το καπάκι και άφησα για άλλα 15 λεπτά.
Ελέγχουμε με ξύλινο σουβλάκι αν είναι έτοιμο.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο και εύκολο μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΠίτα με κρέμα Βανίλιας