Φίλες μου, αυτό το αφράτα κρουασανάκια με μήλο είναι η καλύτερη φθινοπωρινή λιχουδιά, καθώς συνδυάζει μια πλούσια, μαλακή ζύμη που λιώνει στο στόμα με μια ζουμερή και αρωματική γέμιση μήλου! Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε, αφού τα κρουασανάκια βγαίνουν αφράτα, φουσκωτά και είναι πανεύκολα να τα πλάσουμε σε τέλειο σχήμα. Επειδή μας δίνει 24 κομμάτια, είναι ό,τι πρέπει για να γλυκάνουμε την οικογένεια και τους φίλους μας.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κρουασανάκια με Μήλο
Ετοιμάζουμε τα πιο αφράτα κρουασανάκια με μήλο, μια τέλεια φθινοπωρινή λιχουδιά που λιώνει στο στόμα! Η σπιτική σφολιάτα είναι απίστευτα μαλακή, ενώ η ζουμερή γέμιση με μήλο και κανέλα τα κάνει ακαταμάχητα. Ακολουθήστε τη συνταγή για 24 λαχταριστά κρουασανάκια, ιδανικά για καφέ, πρωινό ή σνακ για όλη την οικογένεια.
Ingredients
Για τη Ζύμη
- 450 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 50 ml νερό
- 50 ml γάλα
- 6 γρ. αλάτι (περίπου 1 κ.γ. αλάτι)
- 75 γρ. ζάχαρη
- 27 γρ. νωπή μαγιά (ή 9 γρ. ξηρή)
- 3 Αυγά (μέγεθος L)
- 45 γρ. βούτυρο (μαλακό)
Για τη Γέμιση Μήλου
- 7 μήλα (ή 900 γρ.)
- 60 - 80 γρ. ζάχαρη (ή κατά βούληση)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Κανέλα (προαιρετικά: βανίλια ή ξύσμα εσπεριδοειδών)
Για το Άλειμμα
- 1 Αυγό
- 1 κ.σ. γάλα
- Επιπλέον ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Instructions
Ακολουθήστε αναλυτικά τα βήματα για να φτιάξετε την τέλεια ζύμη και γέμιση για τα αφράτα κρουασανάκια με μήλο.
Α. Προετοιμασία Ζύμης
1. Σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι, διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό και γάλα μαζί
2. Σε μια μεγάλη λεκάνη, όπου θα ζυμώσω, σπάω τα αυγά και ρίχνω τη ζάχαρη. τα ανακατεύω με τον αυγοδάρτη.
3. Προσθέτω τον διαλυμένο χυλό της μαγιάς.
4. Στη συνέχεια, βάζω το αλεύρι, όχι όμως όλο, κρατάω 1-2 κουταλιές της σούπας στην άκρη, και ρίχνω το αλάτι.
5. Ζυμώνω το μείγμα μέχρι να μαζευτεί σε μία σφιχτή ζυμη και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
6. Ενσωματώνω σταδιακά το μαλακωμένο βούτυρο. τώρα πρέπει να το δουλέψω καλά για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει λείο και να μην κολλάει.
7. Αν το ζυμάρι συνεχίζει να κολλάει, προσθέτω το αλεύρι που είχα κρατήσει. Το τελικό ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό, ελαστικό και ελαφρώς κολλώδες.
8. Αλείφω τη λεκάνη με λίγο λάδι, βάζω μέσα τη ζύμη, σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει για 2 ώρες. μετά την πρώτη ώρα τη ζυμώνω για λίγο ξανά (την "ξεφουσκώνω").
Β. Προετοιμασία Γέμισης
9. Καθαρίζω τα μήλα, τα αφαιρώ τα κουκούτσια και τα κόβω σε μικρούς κύβους.
10. Σε ένα τηγάνι λιώνω το βούτυρο, ρίχνω τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
11. Ανακατεύω και τα αφήνω να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε (μαλακά απ' έξω, ελαφρώς τραγανά μέσα), ενώ ανεβάζω τη θερμοκρασία για να εξατμιστούν τα υγρά.
12. Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Γ. Πλάσιμο και Ψήσιμο
13. Χωρίζω τη φουσκωμένη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, τα κάνω μπαλάκια, τα σκεπάζω και τα αφήνω να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
14. Παίρνω ένα μπαλάκι, το ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό στρογγυλό φύλλο, και το κόβω σε οκτώ τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα).
15. Σε κάθε τρίγωνο βάζω μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση μήλου, κλείνω τις άκρες και τυλίγω σε κρουασανάκι, κρύβοντας την άκρη από κάτω.
16. Συνολικά φτιάχνω 24 κρουασανάκια. τα τοποθετώ σε ταψιά με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
17. Τα σκεπάζω και τα αφήνω για δεύτερη φουσκώματα (ξεκούραση/ωρίμανση) για 40 λεπτά.
18. Πριν το ψήσιμο, χτυπάω το αυγό με μία κουταλιά γάλα, και αλείφω τα κρουασανάκια.
19. Πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη για να γίνει η κρούστα τραγανή.
20. Ψήνω στους 200°C στις αντιστάσεις για 17 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν και φουσκώσουν.
Tips για τα Αφράτα Κρουασανάκια
- Η ζύμη: Αν το βούτυρο είναι κρύο, δεν θα ενσωματωθεί σωστά. φροντίστε να είναι πολύ μαλακό, σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Η γέμιση: Είναι πολύ σημαντικό η γέμιση μήλου να έχει κρυώσει εντελώς πριν τη βάλετε στη ζύμη, αλλιώς μπορεί να την κάψει και να την καταστρέψει.
-
Θερμοκρασία φούρνου: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο. αν τα κρουασανάκια ροδίσουν γρήγορα, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










