Σήμερα θα προσπαθήσουμε να απομακρυνθούμε από τις τυπικές μικες τηγανίτες και να φτιάξουμε πιο χοντρά και αφράτά pancakes με γάλα.

Υλικά

για τα pancakes :
γάλα – 300 ml
βούτυρο – 40 g
νερό – 300 ml
αλεύρι – 300 g
ξηρή μαγιά – 5 g
σιμιγδάλι – 140 g
λάδι – 30 ml
αυγό – 1 τεμ.
ζάχαρη – 40 g
αλάτι – ⅓ κουτ.σουπας

Διαδικασία μαγειρέματος:

Ρίχνουμε ζεστό νερό στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζαχαρη.
Προσθέστε τη μαγιά στο υγρό και περιμένετε να σχηματιστεί η ζύμη.

Σπάμε το αυγό στη μέσα στην ζύμη, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα ανακατευουμε με το συρμα τη ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα (η ζύμη είναι σχετικα ρευστή) ή μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα γινεται σαν κρεμα, ανακατεύουμε τη ζύμη και ψήνουμε τα pancakes με τον τυπικό τρόπο σε ένα τηγανι δηλαδη λαδώνουμε ελαφρως το τηγανι και βάζουμε την ζυμη.

Αλείψτε τα pancakes με βούτυρο αφού τηγανίσετε για να τους δώσετε μια ιδιαίτερη γεύση.

Επιπλέον, τα pancakes θα γίνουν πιο μαλακά και ζουμερά.

ΠΗΓΗ