Το Αφράτο κέικ με ανθότυρο είναι η απόδειξη ότι ένα γλυκό μπορεί να είναι και πεντανόστιμο και να φτιάχνεται πανεύκολα! Το ανθότυρο του δίνει μια υγρασία και μια πλούσια γεύση, ενώ το αλεύρι το κάνει ακόμα πιο αφράτο. Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και το αποτέλεσμα είναι απλά θεϊκό!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτο κέικ με ανθότυρο
Mια συνταγή για ένα Αφράτο κέικ με ανθότυρο που είναι τόσο ανάλαφρο και νόστιμο, που θα σας ξετρελάνει! Είναι το τέλειο γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας. Εγώ το φτιάχνω συχνά για πρωινό ή για ένα γρήγορο σνακ.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το αφράτο κέικ, θα χρειαστούμε:
- 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. Γλυκαντικό (ή ζάχαρη)
- 2 Αυγά
- 180 γρ. ανθότυρο ή στραγγιστό γιαούρτι
- 75 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
- 70 γρ. Σταφίδες
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ.
1. Για αρχή, βάζω τις σταφίδες σε ένα μπολ και τις καλύπτω με βραστό νερό. Τις αφήνω για 5-10 λεπτά και μετά τις στραγγίζω και τις στεγνώνω καλά.
2. Σε ένα άλλο μπολ, λιώνω το βούτυρο και το χτυπάω με το γλυκαντικό ή τη ζάχαρη.
3. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
4. Πολτοποιώ το τυρί (εγώ χρησιμοποιώ το μπλέντερ) μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Το προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω πολύ καλά.
5. Κοσκινίζω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
6. Τέλος, ρίχνω τις σταφίδες στο μείγμα και ανακατεύω για τελευταία φορά. μεταφέρω το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ.
7. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Αφράτο κέικ με τυρί κότατζ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Τυρί: Πολτοποιήστε το τυρί με ένα μπλέντερ χειρός για να γίνει εντελώς λείο και να μην υπάρχουν κομματάκια στο κέικ.
- Αποξηραμένα φρούτα: Αντί για σταφίδες, μπορείτε να προσθέσετε άλλα αποξηραμένα φρούτα, όπως cranberries ή ψιλοκομμένα βερίκοκα.
- Αλεύρι: Αντικαθιστώντας το ρυζάλευρο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κέικ σας θα γίνει ακόμα πιο αφράτο.
- Υφή: Μην παραψήσετε το κέικ, γιατί θα χάσει την υγρασία και την αφράτη του υφή.









